Crystal Lake au anulat concertul din cadrul Rockstadt Extreme Fest 2019

Cu o zi înaintea începerii unuia dintre cele mai așteptate festivaluri metal din România, o altă formație se retrage din program: japonezii din Crystal Lake au avut probleme cu obținerea vizelor și au fost nevoiți să anuleze concertul de la noi, cu promisiunea că se vor revanșa. În momentul actual, nu avem informații despre înlocuitori.

In a few days the second leg of our European summer tour kicks off! 🔥 Unfortunately we regret to announce that due to…

Geplaatst door Crystal Lake op Dinsdag 30 juli 2019

O altă schimbare în program: din păcate, formația americană Unearth nu mai poate ajunge la Rockstadt Extreme Fest. Motivele sunt încă necunoscute, deși există o posibilă explicație: pe pagina lor de facebook, băieții au postat un afiș cu datele turneului european, începând cu ziua de 8 august (Villena, Spania), adică o săptămână după concertul susținut în cadrul Rockstadt Extreme Fest. Probabil au considerat că e o pauză foarte mare între cele două concerte și au considerat că n-au de ce să piardă o săptămână aiurea prin Europa pe, evident, costurile lor. Nimic oficial, doar părerea noastră. Unearth vor fi înlocuiți de Bleed From Within.

Crystal Lake, unul dintre numele cu cea mai rapidă ascensiune de pe scena de metal asiatică, numit de cunoscuta publicație Lambgoat drept „cel mai bun produs muzical de export al Japoniei din ultimii ani”, ajunge pentru prima dată la noi în țară.

Înființat în 2002 în Tokio, Japonia, grupul aduce un sound dur, dar melodic, rezultat al îmbinării influențelor metalcore cu cele ale rockului progresiv și ale nu metal. Au cunoscut succesul încă de la primul album, intitulat „Dimension” (2006), care le-a adus turnee pe continentul asiatic alături de nume precum Parkway Drive, Hatebreed, The Ghost Inside și multe altele, fiind descriși drept „una dintre noile vedete ale scenei metal internaționale care a atras atenția și a generat cele mai multe reacții”. În ciuda câtorva schimbări de componență, Crystal Lake și-a continuat explorările muzicale, ce au avut ca rezultat EP-ul „Cubes” (2014), urmat și el de o serie de turnee pe continent. La doar un an distanță, trupa a lansat cel de-al doilea album, „The Sign”, sub Artery Recording, urmat la puțin timp de un al treilea, „True North”.

Eforturile nu au rămas fără rezultat, astfel că formația a reușit să-și construiască o bază puternică de fani și în afara Asiei, lucru care i-a adus în toamna lui 2017 ocazia de a porni în turneu de-a lungul Europei și în Marea Britanie. A urmat un al doilea tur de forță european ce a inclus zece țări și show-uri la unele festivaluri importante, precum Resurrection Fest sau Jera On air.

Lansarea single-ului „The Circle” a adus trupei o a treia vizită pe continentul european și în Anglia, ca support act pentru Bury Tomorrow.

Iar, cel mai nou material al Crystal Lake, intitulat „Helix”, lansat anul acesta, garantează un show exploziv care a asigurat deja formației un loc în line-up-ul unora dintre cele mai cunoscute festivaluri de profil, precum Brutal Assault.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*