Deicide începe înregistrarea noului album

Deicide nov 2022 trio
Deicide nov 2022 trio

Veteranii Death Metal din Florida, Deicide, au început procesul de înregistrare pentru noul lor album de studio. Luni (14 noiembrie), Deicide a distribuit o fotografie cu bateristul Steve Asheim în studio. Era inclus următorul mesaj: „Înregistrarea tobei a început!”.

Recent, basistul/vocalistul Deicide, Glen Benton, a vorbit despre planurile de a înregistra continuarea albumului Overtures Of Blasphemy din 2018. El a spus: „Lucrurile noi pe care le scriem acum sunt într-adevăr în stil anthem. Este foarte bine. Sunt o mulțime de elemente prog, amestecate acolo. Steve este omul nostru de prog; el este cu rockul progresiv. Îi place să scrie acele riff-uri black metal și chestii progresive. Este un talent uimitor. Cântă la pian. Poate cânta sweep-uri la chitară. Este baterist. Da, poate face totul.”

Benton a continuat spunând că următorul album a fost „scris anul trecut”. Înainte ca trupa să hotărască începerea unui turneu care sărbătorește cea de-a 30-a aniversare a celui de-al doilea album, Legion. Dar, a explicat el, „Ne pregătim să încheiem această treabă chiar acum și să scoatem acest album”.

Deicide a cântat primul său spectacol cu ​​noul membru al trupei, chitaristul Taylor Nordberg (The Absence, Inhuman Condition), pe 21 mai în Canada.

Acum nouă luni, Nordberg a vorbit despre modul în care a ajuns să cânte cu Deicide. El a spus: „În 2019, trupa mea The Absence a făcut un turneu cu Deicide în SUA. Și am cunoscut băieții și ne-am înțeles foarte bine. Am aflat că Glen Benton locuiește la două străzi de Jeramie Kling, bateristul The Absence, și de la mine. Așa că Jeramie și Glen au devenit prieteni buni și merg cu bicicleta tot timpul. Este un lucru amuzant, mă gândesc la asta. Pe scurt, chitaristul anterior, Chris Cannella, este șeful departamentului A&R la Dean Guitars, așa că se concentrează acum pe asta. Am auzit că au nevoie de un chitarist, așa că am învățat câteva melodii. Am făcut câteva videoclipuri și Glen le-a văzut și i-a plăcut ce a văzut. Așa că am avut câteva repetiții și bing bang boom, iată-ne.”

Cannella a părăsit trupa amiabil, în ianuarie, după trei ani de activitate cu ei. Chris s-a alăturat în 2019, după plecarea chitaristului Mark English. Acesta din urmă devenise membru Deicide în 2016, după plecarea chitaristului Jack Owen.

În februarie, Nordberg a fost întrebat dacă au început să lucreze la continuarea albumului Overtures Of Blasphemy. El a răspuns: „Au început cea mai mare parte a noului album înainte să mă alătur. De când am anunțat că vom sărbători 30 de ani de la Legion interpretând LP-ului în întregime, ne-am cam schimbat focusul. Încercăm să amânăm și să pregătim un set pentru cazul în care apare o concert. Dar au pregătit majoritatea noului album. Apoi vom pune totul la punct, vom soluționa câteva detalii cu ultimele câteva melodii. Așa că sperăm că va fi lansat anul acesta. Nu știu nici un plan concret cu privire la când vom începe pre-producția sau înregistrarea sau orice altceva. Dar sperăm că anul acesta. Ar fi minunat. Iar materialul sună criminal. Sună … a Deicide.”

Overtures Of Blasphemy a fost lansat în septembrie 2018, prin Century Media. A fost cel de-al doisprezecelea album de studio, lansat la cinci ani după In The Minds Of Evil. Materialul care, cel mai probabil, va fi lansat anul viitor este o continuare a albumului Overtures Of Blasphemy.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*