Dirty Shirt a castigat doua premii importante oferite de industria muzicala

384 vizualizări

Dupa un 2014 incununat de numeroase succese, printre care si castigarea locului II la „Wacken Metal Battle”, cel mai mare concurs din lume dedicat formatiilor internationale, 2015 continua in acelasi stil pentru formatia DIRTY SHIRT.

Trupetii au castigat trofeul pentru „Best Romanian Rock Amabssador” la editia de anul acesta a Metalhead Awards si premiul pentru „Best Romanian Metal Band” la Maximum Rock Awards 2015, pe baza voturilor publicului.

Mai mult, ca urmare a numeroaselor reusite, Dirty Shirt a atras atentia celor mai importante brand-uri care si-au dorit sa semneze un contract de reprezentare cu trupa romaneasca! Astfel, Dirty Shirt a devenit endorser oficial Washburn si Randall, alaturi de nume legendare ale rockului.

„Suntem coplesiti de bucurie! Sa primim recunoastere din partea industriei muzicale autohtone reprezinta o mare satisfactie pentru noi. Am castigat premiul pentru ‘Cei mai buni Ambasadori ai rockului romanesc’, la Metalhead Awards ceea ce inseamna enorm pentru noi deoarece ne arata ca ‘agenda’ noastra a fost inteleasa. Peste tot unde mergem prin lume, suntem mandri ca suntem romani si ca putem impartasi cate ceva din cultura noastra. Apoi, am aflat ca am luat si trofeul pentru ‘Best Romanian Metal Band’ la Maximum Rock Awards, ceea ce efectiv ne-a facut sa ne uitam unul la altul si sa dam aprobator din cap: suntem pe drumul cel bun iar fanii si lumea aceasta mare a muzicii, pe care multi o numesc gresit o ‘afacere’, ne sunt alaturi! Nimic nu bucura o formatie mai mult decat aceasta certitudine! Va multumim si promitem sa va oferim noi prilejuri de…premiere si pe viitor!”, au declarat membrii trupei.

Dirty Shirt Best Romanian Rock Ambassador

Pe data de 20 februarie 2015, formatia va sustine un recital in cadrul Galei Maximum Rock Awards, care va avea loc in Club Colectiv. Dupa acceptarea trofeului, Dirty Shirt va urca pe scena alaturi de Cargo, Cristi Minculescu & Band, 9.7 Richter si AnTheos.

In momentul de fata, Dirty Shirt sunt ocupati cu munca la noul disc, „Dirtylicious”, care va fi lansat in curand. Trupa a publicat pe pagina de  Facebook coperta albumului, semnata de Costin Chioreanu (Twilight13Media). Costin este unul din cei mai apreciati designeri la ora actuala in Europa, colaborand recent cu artisti precum At The Gates, Arch Enemy, Opeth, Primordial, etc.

In plina faza de productie audio, albumul “Dirtylicious” promite a fi una din cele mai interesante realizari discografice pe scena metal din Romania si din Europa : pe baza unui schelet muzical groovy-hardcore-indus-metal marca Dirty Shirt, trupa a construit o noua morfologie muzicala, combinand intr-o maniera omogena si unica, soundul greu tipic metalului modern cu elemente de muzica traditional din Europa de Est.

Chiar daca primele experiente de fuziune metal – muzica traditionala ale trupei le regasim pe albumele precedente, cu “hit-uri” precum “Bad Apples”,” Freak Show” sau “Saraca Inima Me”, “Dirtylicious” aduce aceasta simbioza la un alt nivel: albumul este integral influentat sau bazat pe elemente folclorice, iar la inregistrari au participat muzicieni confirmati de instrumente traditionale : viori, clarinet, tambal, acordeon si percutii (sub titulatura Transylvanian Folkcore Orchestra).

Dirty Shirt Dirtylicious

Un preview instrumental demo al albumului este disponibil aici :

Dirty Shirt a fost confirmata pentru editia din 2015 a Rockstadt Extreme Fest. Mai mult, trupa va imparti scena cu gigantii metal de la Blind Guardian pe data de 15 mai 2015, in cadrul evenimentului Romanian Rock Meeting.

Iata si primele date de turneu anuntate pe 2015:

8.05.2015 – Club Moskva, Oradea
9.05.2015 – Casa de Cultura Gheorghe Zamfirescu, Satu Mare
14.05.2015 – Club Rockstadt, Brasov
15.05.2015 – Romanian Rock Meeting, alaturi de Blind Guardian si TBA
16.05.2015 – The Shelter Club, Cluj-Napoca
15.08.2015 – Rockstadt Extreme Fest, Rasnov (At The Gates, Enslaved etc)

Rock Meeting

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*