Dirty Shirt anunță primele detalii despre viitorul album

După lansarea albumului live „FolkCore DeTour”, iată că DIRTY SHIRT nu a stat degeabă și ne prezintă primele detalii despre noul album pe care aceștia îl pregătesc pentru începutul anului viitor.

Dacă sunteți curioși care va fi direcția noului material, iată ce declară trupa:

Desi avem compuse și pre-produse 15 piese noi (rămase dupa o selecție serioasă), am ales 9 piese pentru un prim album scurt, intens și dinamic, care să fie coerent muzical. Albumul va fi lansat la începutul anului viitor și probabil va fi urmat în 2020 de un EP/album.

Conceptual, noul album va fi o continuare a „Dirtylicious”, în sensul că păstrăm instrumente tradiționale, însa va fi o singură piesă instrumentală prelucrată din folcor, restul sunt integral compoziții proprii, cu influențe foarte variate, un pic ca și pe „Freak Show” (folclor românesc, țigănesc și maghiar, muzică din Balcani, ska, jazz, etc…). De asemenea, am adăugat instrumente tradiționale noi, precum cele folosite în cadrul turneului FolkCore DeTour (braci, fluier, contrabas), dar și o noutate pentru Dirty Shirt – alamuri (trompete, trombon, saxofon)”.

În prezent, Dirty Shirt se află deja în studio pentru noul album iar săptămâna aceasta, formația le va prezenta fanilor și un prim preview audio… așa că stați cu ochii pe pagina lor de Facebook!

În cazul în care nu ați vizionat încă DVD-ul „FolkCore DeTour” alături de Ansamblul Transilvania, puteți arunca o privire mai jos, sigur o să vă placă!

În cazul în care doriți să-i revedeți pe cei de la Dirty Shirt live, trupa va concerta în data de 26 mai în Flying Circus din Cluj Napoca, alături de We Are Numbers și Times of Need!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*