Shinedown a lansat albumul ”Attention Attention”. Iată detaliile

436 vizualizări

Trupa de hard rock americană Shinedown a lansat al șaselea album al carierei vineri, pe 4 mai 2018. El se numește ”Attention Attention” și este asemănător cu un album de tip concept, care prezintă o poveste inspirată din viețile membrilor grupului. Piesele noi te vor trece printr-un roller coaster de la agonie, furie, resemnare în fața propriilor tensiuni interioare, dar materialul are un final fericit, acela în care personajul reușește să-și învingă demonii și să devină mai puternic datorită experiențelor care l-au marcat.

În acest caz, personajele sunt chiar solistul Brent Smith, care s-a luptat ani de zile cu dependența de alcool și droguri, și basistul Eric Bass, care a avut de furcă cu depresiile de-a lungul vieții.

Albumul trasează punctele-cheie ale acestor încercări psihologice, care au putut fi învinse până la urmă. Chiar dacă piesele vorbesc despre problemele membrilor trupei Shinedown, fiecare dintre noi se poate regăsi în versurile și mesajele lor.

”Attention Attention” începe cu piesa ”Devil”, prezentând momentul în care demonul – alături de diverse ”Creatures” și ”Monsters” – îți bate la ușă și începe să te acapareze și, mai târziu, domine. Începe lupta interioară a personajului cu acest demon (care poate fi oricine sau orice, în funcție de cine ascultă albumul), făcând ca mai târziu personajul să realizeze că ”the devil” nu este cu nimic mai presus decât el și că poate fi doborât cu voință de sine (această fază fiind prezentată în piesa ”Special”).

Până la data lansării noului album, Shinedown făcuse publice două single-uri, ”Devil” și ”The Human Radio”, ambele cu videoclip. În câteva interviuri acordate de băieți cu scopul promovării albumului, aceștia au spus că toate melodiile de pe material vor avea videoclip, pentru a putea ilustra mai bine povestea. Așa că le așteptăm cu interes și pe următoarele.

”Attention Attention” are câteva piese puțin mai heavy, dar îmbină foarte frumos și genuri mai ușoare precum porțiuni pop, puțin rap sau intro-uri inspirate din stilul Imagine Dragons sau house. Este un concept diferit pentru trupa americană, care până acum urmase cu oarecare strictețe liniile genului care i-a lansat în 2003.

Acum, cu ”Attention Attention” disponibil pentru toată lumea, Shinedown pornește într-un turneu de promovare prin Europa și America, turneu care se va prelungi până la finalul lui 2019.

Iată și track listing-ul, respectiv coperta:

1. The Entrance
2. Devil
3. Black Soul
4. Attention Attention
5. Kill Your Conscience
6. Pyro
7. Monsters
8. Darkside
9. Creatures
10. Evolve
11. Get Up
12. Special
13. The Human Radio
14. Brilliant


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*