Metallica inregistreaza „chiar acum”, anunta James Hetfield

Frontman-ul METALLICA James Hetfield a dezvaluit intr-un nou interviu faptul ca trupa se afla momentan in studio inregistrand probabil mult asteptatul follow-up pentru materialul „Death Magnetic” din 2008.
Intr-un interviu pentru EMGtv legat de inspiratia sa relativa la EMG Het Set si cele trei semnaturi de chitara ESP — Truckster, Snakebit si Iron Cross — Hetfield spunea: „Va spun, inregistram chiar acum, si avem chitara numarul unu, chitara numarul doi si numarul trei. Si toate suna diferit.”.
Bateristul Lars Ulrick a declarat recent pentru RollingStone.com ca grupul a scris aproape 20 de piese pentru mult asteptatul, al zecelea album de studio, cu toate ca a refuzat sa ofere o posibila data de lansare pentru CD. Ulrich a adaugat: „In lumea noastra, a existat o diferenta distincta intre fazele de creatie si inregistrare. Cu acest proiect, incercam sa micsoram aceasta diferenta intr-un mod ceva mai organic astfel incat sa nu existe un decalaj atat de mare intre procese. Vrem sa vedem daca putem sa aducem ceva din curiozitatea creativa, chestiile impulsive pe care le simti atunci cand canti pentru prima oara o piesa in studio.”.
Ulrich a mai mentionat ca formatia nu se gandeste sa inregistreze intr-un mod care sa para „supralucrat si supragandit”.
Basistul Robert Trujillo a afirmat la The Pulse Of Radio ca intotdeauna exista un surplus de idei noi care vin din partea lui James. „James vine de obicei cu o groaza de chestii. Este tipul de om care isi conecteaza chitara, ridica putin volumul sau schimba tonul si scoate cele mai tari riff-uri pe care ti le poti imagina. In acest caz, nu putem spune ca ducem lipsa de idei sau riff-uri.”.
In afara de plecat in turnee, Metallica a petrecut o mare parte din cei sapte ani de la lansarea „Death Magnetic” in cateva proiecte, inclusiv lansarea unui festival de muzica, colaborarea pe un album cu Lou Reed si producerea unui film.

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*