Dirty Shirt- live la WOSP Grande Finale

Dirty Shirt
Dirty Shirt

Dirty Shirt a participat la WOSP (The Great Orchestra of Christmas Charity) – The Grand Finale Fundraiser, în ianuarie, anul acesta, cel mai mare eveniment caritabil din Polonia, realizat de fundația WOSP, organizatorii festivalului Pol’and’Rock (festivalul muzical ce deține recordul de public prezent în Europa, înainte de pandemie ajungand la peste 700.000 spectatori). Dirty Shirt live at WOSP Grande Finale a fost lansat pe 21 mai, pe canalul Youtube al trupei.

Deși mai puțin cunoscută la nivel internațional decât Pol’and’Rock, The Grand Finale e apogeul unui proiect uriaș de colectare de donații, în principal pentru aparatura medicală din spitalele de copii din Polonia. Obiectivul din acest an este furnizarea de echipament de diagnostic rapid a infecțiilor bacteriene ce provoacă septicemia, iar suma care s-a strâns este de 52 milioane de euro.

Grand Finale este, de asemenea, o ocazie rară de a sărbători alături de această comunitate formidabilă ce susține necondiționat o cauză înaltă, ziua fiind plină de evenimente, activități, concerte și concursuri sportive în întreaga țară, iar comunitățile se unesc pentru a se distra și a strânge fonduri.

Acest proiect a început în 1993, fiind inițiat de un om extraordinar.  Jurek Owsiak, moderatorul unui program TV de muzică a aflat de o campanie TV făcută de un renumit spital polonez, ce făcea apel la donații pentru a cumpăra un echipament specializat pentru tratarea copiilor. Jurek a găsit un mod mai distractiv și mai eficient de a strânge fonduri, folosind programul său ca platformă pentru a ajunge la oameni.

Televiziunea poloneză a acceptat să-i acorde timp la emisiune, însă doar în ianuarie, când nu se întâmplă nimic interesant. Așa a început să adune fonduri pentru spitalele de copii, oamenii din toată țara au trimis bani crezând cu adevărat în această idee. A reușit să adune mult mai mult decât era de fapt necesar, așa că a decis să înființeze o fundație, acum 31 de ani. De-a lungul anilor, fundația a crescut în popularitate, implicându-se mulți oameni celebri: jurnaliști, sportivi, artiști, regizori, companii etc. Fundația se numește WOSP (The Great Orchestra of Christmas Charity), pentru că este ca o orchestră uriașă și colorată, care, desigur, cântă tot anul, dar există o zi în fiecare an, întotdeauna în ianuarie, când are loc The Grand Finale.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*