Elegant Weapons- vor lansa albumul de debut în 2023

Elegant Weapons band oct 2022
Elegant Weapons band oct 2022

Chitaristul Richie Faulkner (Judas Priest), basistul Rex Brown (Pantera, Down), bateristul Scott Travis (Judas Priest) și vocalistul Ronnie Romero (Rainbow, MSG) și-au unit forțele într-o nouă super trupă numită Elegant Weapons.

Albumul de debut al trupei Elegant Weapons, Horns For A Halo, a fost produs de Andy Sneap și ieși pe piață în primăvara anului 2023, prin Nuclear Blast Records.

„Este incitant să lucrezi cu o casă de discuri precum Nuclear Blast, care are o istorie atât de bogată și un nivel de respect în rândul fanilor și al industriei muzicale”, spune Faulkner. „Monte Conner [Nuclear Blast VP A&R] îl cunoaște bine pe Andy Sneap, iar Andy l-a respectat pe Monte și label-ul întotdeauna. Lui Monte i-a plăcut albumul încă de la primele etape demo. Este foarte valoros și important pentru mine când casa de discuri cu care am semnat înțelege muzica noastră. Acest disc reprezintă pentru mine mai mult din ADN-ul meu ca chitarist și compozitor. „Heavy”, dar care iese, într-o oarecare măsură, din tiparul „heavy metal”. Acele rădăcini sunt evidente, dar am vrut încerc și să văd ce altceva putea ieși, care nu era neapărat „așteptat”.

Conner spune: „Sunt un mare fan al tuturor celor implicați, în special al lui Richie. În calitate de fan  Priest, mi-a făcut plăcere să-l văd ajutând și revitalizând trupa adăugând la povestea și moștenirea ei incredibilă. Ce chitarist uimitor este! Oamenii se concentrează întotdeauna pe lead-uri și, desigur, Richie este un maestru la acest capitol. Dar îl pot asculta cântând la chitară ritmică toată ziua! Abia aștept ca fanii asculte acest album și să descopere cât de multe fețe are.”

Conform chitaristului, Elegant Weapons reprezintă „line-up-ul mult visat”. „Întotdeauna mi-am dorit să fac un disc cu Scott în afara celor cu Priest. În plus, tonul inconfundabil și atitudinea lui Rex Brown sunt ceva special. Cu aceștia pe partea de ritm este visul oricărui chitarist. Cireașa de pe tort a fost Ronnie Romero. Un vocalist din noua generație și totuși unul dintre clasici, Ronnie a dat pieselor un caracter, care devine instantaneu iconic.”

Richie Faulkner prezintă albumul

Cât despre muzică, Richie o descrie ca „un amestec de Jimi Hendrix, Priest, [Black] Sabbath, Ozzy [Osbourne] solo și Black Label Society — heavy, captivantă și cu melodicitate. Un fel de old school și modern în același timp, dacă asta are vreun sens. Marshall Plexi face practic un lucru, dar trebuie să-l ridici la 11 pentru a avea acel sunet distorsionat. Nu are prea mult bells, whistles sau canale diferite  și efecte. Practic face un lucru și o face foarte bine. Dar din nou, reglajul mai jos creează un sunet mai modern și, folosind sunetul clasic Marshall Plexi, se obține acea juxtapunere, acel contrast . În total, există o mulțime de solo-uri de chitară și melodiile sunt mai heavy. Și, deși există multă melodicitate, tot o să vă scuture oasele.”

Specific melodiilor, Richie explică: „Eu și acustica nu prea ne înțelegem, așa că există o singură melodie calmă, un fel de piesa cețoasă, bântuită, New Orleans, numită Ghost Of You, cu un pian de tipul anilor 1920, dezacordat. Este despre o amintire sau o fantomă a unei iubiri pierdute. Iar aceasta este, într-un fel, acustică. Nu sunt cu adevărat atras de chitara acustică în general. Este în principal destul de heavy și plină de intensitate. Există o melodie numită White Horse, plus alta Horns For A Halo, care suna ca și cum Tony Iommi este mixat cu Alice In Chains. Piesa este despre cum justificăm lucrurile rele pe care le facem. Când apărem la Ziua Judecații, îngerii ne vor cam confunda coarnele cu halouri, dacă știi ce vreau să spun.”

Elegant Weapons Comic
Elegant Weapons Comic


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*