Enter Shikari va lansa un nou album, A Kiss For The Whole World

Enter Shikari  va lansa un album, A Kiss For The Whole World, pe 21 aprilie, prin SO Recordings/Ambush Reality. Trupa a distribuit single-ul principal al LP-ului, (Pls) Set Me On Fire, precum și știri despre câteva spectacole în Marea Britanie în această primăvară. Formatele limitate ale noului album vin împachetate cu albumul și DVD-ul Live From Alexandra Palace 3, înregistrate live în decembrie 2021, la Londra.

Sunt trei ani de când Enter Shikari  a lansat un album, Nothing Is True & Everything Is Possible. Acest material a ajuns pe locul doi în Marea Britanie. „În acel moment, simțeam că noi, ca muzicieni, trăim moartea trupei noastre”, spune solistul Rou Reynolds. Deloc surprinzător, cheia revenirii trupei a venit sub forma unui spectacol live. Aceștia au fost cap de afiș al festivalului Download Pilot în fața a 10.000 de fani. Deși Reynolds nu a scris nimic în cei doi ani scurși, apariția live a născut o realizare! Una care va defini cel de-al șaptelea LP al trupei. „Nu mi-am dat seama că legătura umană și fizică cu oamenii era esențială pentru modul în care scriu”, spune el.

Primele cuvinte de la Enter Shikari 2.0 vin de această dată sub forma unei comenzi: (Pls) Set Me On Fire. Cu alte cuvinte, aprindeți scânteia din interiorul nostru și eliberați-ne. Acesta poate fi un nou Enter Shikari, dar ei nu au pierdut nimic din flerul pentru gambits  îndrăzneți în deschidere.

Reynolds comentează despre concepția single-ului: „Sincer, am crezut că am fost nenorocit. Niciodată nu m-am simțit atât de detașat de sufletul meu, de scopul meu, de spiritul meu. Nu am scris muzică de aproape doi ani. Eram rupt. Este aproape ca și cum creierul meu ar fi întrebat: „Ce rost are muzica dacă nu poate fi împărtășită? Ce rost are să scriu muzică dacă nu poate să fie experimentată cu alții?” Apoi s-a oprit imediat. (Pls) Set Me On Fire a apărut din acea disperare. Această piesă este un proiectil de energie pozitivă ce s-a vărsat. Fiecare emoție prinsă în mine timp de doi ani, este eliberată în sfârșit.”

În primăvara anului 2022, trupa a coborât în ​​orașul de coastă Chichester. Într-o fermă dărăpănată, și-au reconstruit configurația studioului, pentru a-și surprinde ritmul reînnoit. Reynolds spune că albumul „a adus înapoi un sentiment de naivitate”. El continuă: „Înapoi la elementele de bază. Această trupă, cei mai buni prieteni ai mei, s-a strâns într-o fermă veche, la kilometri depărtare de orice. În afara rețelei și gata să ne redescoperim. Acest album este alimentat de soare. Și cred că vă puteți da seama. Este o colecție de cântece care reprezintă o reconectare explozivă cu ceea ce este Enter Shikari. Începutul celui de-al doilea act al nostru.”

A Kiss For The Whole World track listing:
01. A Kiss For The Whole World
02. (Pls) Set Me On Fire
03. It Hurts
04. Leap Into The Lightning
05. Feed Yøur Søul
06. Dead Wood
07. Jailbreak
08. Bloodshot
09. Bloodshot (Coda)
10. Goldfĭsh
11. Giant Pacific Octopus (I Don’t Know You Anymore)
12. Giant Pacific Octopus Swirling Off Into Infinity…

Enter Shikari a anunțat, de asemenea, o serie de spectacole de lansare a albumului în Europa și SUA. 

Enter Shikari- A Kiss For The Whole World
Enter Shikari- A Kiss For The Whole World

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*