Epica a lansat videoclipul piesei „Freedom – The Wolves Within”

Epica

EPICA a lansat cel de-al doilea single de pe viitorul album „Omega”, planificat să iasă pe piață în data de 26 februarie 2021, via Nuclear Blast.

Melodia se numește „Freedom – The Wolves Within” și este însoțită de un videoclip impresionat, care nu va lăsa melomanii indiferenți.

Am vrut dintotdeauna să facem un videoclip de animație. Acum aproximativ șase ani, am văzut clipul piesei ‘Stillness of the Woods’, a lui Guillaume Finta și mi s-a părut foarte cool. M-au fascinat efectele bizare de mișcare obținute de creator.”, a declarat Coen Janssen (clape).

Pentru a obține ceea ce își doreau, artiștii au apelat la regizorul Bram Knol, autorul cadrelor pline de tâlc, dar și de mister, din „Freedom – The Wolves Within”.

Potrivit spuselor chitaristul/vocalistul Mark Jansen, inspirația principală pentru clip vine dintr-o legendă străveche a indienilor Cherokee, care istorisește lupta dintre bine și rău, sub forma celor doi lupi pe care îi purtăm cu toții în suflet.

Cântecul se bazează pe o legendă foarte veche. Un bunic înțelept Cherokee vorbește despre viață cu nepotul lui, căruia îi spune: în mine se războiesc doi lupi. Unul este răul și întrupează furia, invidia, tristețea, regretul, lăcomia, aroganța, autocompătimirea, vinovăția, resentimentele, inferioritatea, minciuna, mândria, superioritatea și egoul. Celălalt este binele și reprezintă bucuria, pacea, iubirea, speranța, liniștea, modestia, compasiunea, empatia, generozitatea, adevărul și credința. În fiecare dintre noi să dă aceeași luptă iar rezultatul ei se va răsfrânge asupra lumii din afara noastră. Copilul devine curios și îl întreabă pe bătrân care dintre lupi va câștiga, iar bunicul îi răspunde simplu că învingător va ieși acela pe care alegem să îl hrănim. Ceea ce vrem să fim și ceea ce vrem să proiectăm asupra lumii din exterior depinde de lupul pe care îl hrănim și de controlul pe care îl avem asupra lupilor din lumile noastre intime. Vom izbuti să îi stăpânim, sau ne vor stăpâni ei în schimb?”, a explicat Jansen.

Videoclipul este încărcat de metafore puternice și de personaje pe care fanii Epica le vor îndrăgi.

În plus, prin intermediul casei de discuri Nuclear Blast și al trupei, fanii au ocazia să ajute 6 lupi adevărați, aflați sub îngrijirea World Wildlife Fund. Dacă formația atinge 400.000 de vizualizări ale noului videoclip pe Youtube, 200.000 de stream-uri pe toate platformele de streaming combinate și 600.000 de followers pe platforma Spotify, încasările obține vor fi donate către World Wildlife Fund. Astfel, Nuclear Blast îi va adopta, simbolic, pe cei șase lupi.

Urmărește videoclipul mai jos.

Află cum funcționează campania caritabilă a casei de discuri Nuclear Blast, din explicațiile vocalistei Epica.

Freedom – The Wolves Within” este follow-up-ul lui „Abyss of Time”, al cărui videoclip a strâns peste 1.000.000 de vizualizări pe Youtube în prima săptămână după lansare.


Nu uitați că Epica este unul dintre headlinerii ediției din 2021 a Maximum Rock Festival, alături de Devin Townsend. Alte formații confirmate sunt Therion, Orphaned Land, Katatonia, Subterranean Masquerade, Riot Monk, Loch Vostok și Magnetic.

Evenimentul este programat pentru luna iunie, în datele de 4 și 5, la Arenele Romane din București și va fi unul „open-air”.

Biletele s-au pus în vânzare, în număr limitat, pe www.ambilet.ro


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*