Epica, Charlotte Wessels și Myrkur- Sirens – Of Blood And Water

Simone Simons, Charlotte Wessels și Myrkur
Simone Simons, Charlotte Wessels și Myrkur

Epica tocmai a lansat The Alchemy Project, o colaborare unică cu 13 trupe și muzicieni. Ei au co-scris și interpretat cele șapte piese noi, împreună cu  titanii olandezi ai metalului simfonic.

Videoclipul oficial pentru  piesa obsedant de întunecată cu un refren maiestuos Sirens – Of Blood And Water, este regizat de Patric Ullaeus. Piesa este scrisă și interpretată de Simone Simons împreună cu regina metalului melodic Charlotte Wessels (ex-Delain) și starul folk/ black metal, Myrkur.

The Alchemy Project a fost lansat pe 11 noiembrie prin Atomic Fire Records.

Cu The Alchemy Project, Epica stabilește un alt moment culminant în cel de-al 20-lea an de activitate a trupei. Artwork-ul a fost realizat de magicianul grafic Heilemania, partener al trupei olandeze de mai bine de 15 ani. Epica pornește într-o călătorie prin șapte melodii noi extraordinare. Cu aceste piese co-scrise și interpretate cu diverși invitați, membrii trupei olandeze s-au autodepășit încă o dată. Rezultatul este un EP uluitor, care chiar depășește orice alt disc Epica.

Prima melodie pe care au scris-o pentru acest album a fost The Final Lullaby. Este o ciocnire intensă, în ritm rapid, cu rock-ul avangardist al legendelor norvegiene Shining(cu saxofon!) cu un refren extraordinar. 

Cele șapte piese de pe The Alchemy Project au fost scrise și interpretate cu următorii artiști invitați:
01. The Great Tribulation [feat. FLESHGOD APOCALYPSE]
02. Wake The World [feat. Phil Lanzon (URIAH HEEP) & Tommy Karevik (KAMELOT)]
03. The Final Lullaby [feat. SHINING]
04. Sirens – Of Blood And Water [feat. Charlotte Wessels & Myrkur]
05. Death Is Not The End [feat. Frank Schiphorst (MAYAN) & Björn „Speed” Strid (SOILWORK)]
06. Human Devastation [feat. Henri Sattler (GOD DETHRONED),Sven de Caluwé (ABORTED)]
07. The Miner [feat. Asim Searah (DAMNATION PLAN),Niilo Sevänen (INSOMNIUM),Roel Van Helden (POWERWOLF)]

Epica- Alchemy Project
Epica- Alchemy Project

La doar o zi după lansarea re-editărilor  aniversare We Still Take You With Us și Live At Paradiso, Epica a sărbătorit 20 de ani de existență printr-un concert. Concertul aniversar a avut loc pe 3 septembrie, în Tilburg, Olanda. Este același loc unde au urcat prima dată pe scenă (cu Anathema) în 2002.
Epica a fost fondată de compozitorul Mark Jansen după ce a părăsit After Forever în 2002. Trupa a câștigat rapid atenția în afara țării lor de origine, devenind una dintre cele mai importante nume ale metalului simfonic. Debutul lor ambițios The Phantom Agony (2002) e urmat de lucrarea surprinzător de eclectică Consign To Oblivion (2005). Drumul i-a dus pe noi culmi cu prima lor capodoperă conceptuală The Divine Conspiracy (2007) urmată de Design Your Universe (2009).

Opusul din 2012 Requiem For The Indifferent, uluitoarea The Quantum Enigma din 2014 și The Holographic Principle (2016), le-au consolidat reputația ca una dintre cele mai bune trupe de profil. Albumul Omega din 2021, partea finală a trilogiei metafizice pe care au început-o cu The Quantum Enigma, a strâns peste trei milioane de streamuri în prima săptămână de lansare.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*