Fest-ul „Bucovina Rock Castle” de la Suceava nu se mai tine. Afla motivele

308 vizualizări

Se pare ca Festivalul Bucovina Rock Castle de la Suceava (22-25 august 2013) nu va mai avea loc. Motivele anularii evenimentului sunt cele financiare, informeaza Monitorul de Suceava.

Acum cateva zile, organizatorii – Consiliul Judetean Suceava, Centrul Cultural Bucovina si Muzeul Bucovinei – au hotarat ca trebuie sa reduca bugetul event-ului cu 25%.

La festival urmau sa ia parte mai multe formatii din strainatate si nume importante de la noi din tara. Pentru un line-up complet, fa click AICI.

Ion Dragusanul, intemeietorul proiectului, a declarat ca, in aceste conditii, nu se mai poate face nimic. Evenimentul era dedicat ctitorului Cetatii de Scaun a Sucevei, Petru I Musat si urma sa fie unul dintre cele mai interesante evenimente ale verii.

Aceasta ar fi fost cea de-a treia editie a fest-ului. Potrivit spuselor lui Ion Dragusanul, exista riscul ca festivalul sa nu se mai tina niciodata.

Editia de anul trecut a fost, se pare, ultima.

Update: 19.06.2013, ora 21.30

Dupa postarea anuntului referitor la acest festival, am fost contactati de organizatori care au facut lumina in acest caz printr-un „comunicat”:
„Din cauza unei tentative de sabotaj al festivalului tinut in santul Cetatii de Scaun „Bucovina Rock Castle, un numar de persoane din conducerea Centrului Cultural Bucovina, au decis taierea fondurilor cu 25%, lucru anormal, si de prost gust, mai ales in conditiile in care au fost stabilite niste conditii si garantii, iar acum, cu 2 luni inainte de festival, sa fie incalcate. Din cauza faptului ca organizatorii festivalului si-au dat un cuvant trupelor invitate, am preferat sa desfiintam festivalul decat sa nu fim capabili sa ne tinem de cuvant. In fond, cuvantul e cel mai important, trupele participante la editiile trecute putand garanta faptul ca, intotdeauna ne-am respectat promisiunile. Din fericire, la interventia Consiliului Judetean Suceava, decizia a fost anulata, lucrurile urmand sa se desfasoare comform planului.

Asadar, lumea trebuie sa inteleaga ca, intentia de desfiintare a festivalului, nu reprezinta altceva decat una din bataliile pe care trebuie sa le purtam anual, pentru ca evenimentul sa aibe loc. Rugam toti oamenii alarmati sa se linisteasca. Suceava nu va pierde un festival de o asemenea calitate. So, Keep calm everyone, and wait for Bucovina Rock Castle!”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*