Festivalul ARTmania de la Sibiu, premiat la European Festival Awards

Sursa: Comunicat de presă

Festivalul ARTmania de la Sibiu a castigat trofeul categoriei „Best Small Festival” in cadrul competitiei European Festival Awards, fiind singurul festival romanesc care a obtinut o distinctie la aceasta editie, surclasand un numar impresionant de inscrieri si de voturi, potrivit organizatorilor evenimentului. In categoria „Best Small Festival” pot concura festivaluri care au o rata de participare pe zi de pana la 10.000 de persoane, inclusiv.

Trofeul a fost inmanat Codrutei Vulcu, Directorul Festivalului ARTmania si East European Music Conference, in cadrul Galei de Premiere a celei de-a zecea editii a European Festival Awards, ce a avut loc aseara la Groningen, Olanda.

European Festival Awards este cea mai importanta competitie dedicata industriei muzicale europene, fiind lansata in 2009 de Yourope (Asociatia Europeana a Festivalurilor) pentru a oferi recunoasterea profesionala a industriei internationale acelor evenimente de profil si specialisti care obtin rezultate deosebite si ridica standardele de calitate ale acestui domeniu la nivel european (standarde evaluate sub diferite aspecte, precum: health & safety, responsabilitate sociala, inovatie, sustenabilitate etc).

Gala de premiere a European Festival Awards are loc in fiecare an in perioada Eurosonic Noorderslag, eveniment care include una dintre cele mai importante conferinte internationale de specialitate dedicate industriei muzicale si unul dintre cele mai mari festivaluri de tip showcase din Europa.

Suntem foarte onorati si bucurosi sa primim din partea juriului un trofeu la acest eveniment european de traditie. Este o certificare care ne bucura mult nu doar pentru ca reprezinta o recunoastere internationala a eforturilor depuse de echipa si de comunitatea ARTmania de-a lungul celor 14 ani de existenta, ci si pentru ca industria muzicala romaneasca a fost si in acest an reprezentata si aplaudata de unii dintre cei mai importanti specialisti de profil de pe continentul nostru. Sincere felicitari tuturor participantilor. Doresc, de asemenea, sa multumesc tuturor colegilor si colaboratorilor nostri de pana acum, partenerilor si sponsorilor care au crezut in noi si, bineinteles, artistilor si publicului care a fost alaturi de noi din 2006 si pana azi”, a declarat Codruta Vulcu, Directorul Festivalului ARTmania si East European Music Conference.

ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre arta si divertisment („entertainment”), este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock. Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei.

ARTmania Festival este membru fondator AROC – Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanti promoteri din Romania, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well sau Twin Arts, printre altii.

In perioada festivalului ARTmania are loc si East European Music Conference, prima conferinta internationala de la noi dedicata profesionistilor din industria muzicala. Ajuns la cea de-a treia editie, evenimentul reprezinta locul de intalnire al industriei muzicale romanesti cu unii dintre cei mai mari operatori europeni si unii dintre cei mai importanti specialisti din domeniu.

Pe scena ARTmania Festival 2019 din Piata Mare a Sibiului, Architects (UK) vor urca alaturi de Dream Theater (SUA), Opeth (Suedia), Alcest (Franta), Madrugada (Norvegia),Wardruna (Norvegia) si Myrkur (Danemarca), alte nume cunoscute pe scena muzicala internationala urmand sa fie anuntate in viitor.

In perioada festivalului ARTmania are loc si East European Music Conference, prima conferinta internationala de la noi dedicata profesionistilor din industria muzicala. Ajuns la cea de-a treia editie, evenimentul reprezinta locul de intalnire al industriei muzicale romanesti cu unii dintre cei mai mari operatori europeni si unii dintre cei mai importanti specialisti din domeniu.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*