Fine It’s Pink/ 10.03.2015, Club Control, Bucuresti

323 vizualizări

Formatia ieseana FINE, IT’S PINK a popsit in Bucurestiul semi-primavaratic pentru a sustine un concert in Club Control, una dintre cele mai indragite locatii de evenimente din capitala.

In jurul orei 23:00, trupetii au urcat pe scena si, fara a pierde timp, au intrat direct in miezul artei lor cu un intro psihedelic si trippy. Genul abordat de grup este un indie rock cu elemente psych, shoegaze si electro.

Formatia isi poarta ascultatorul prin niste peisaje sonice paradoxale, cultivand melancolia si dand un aer dramatic actului artistic. Trecerile de la registrele pasnice si triste la cele incarcate si dinamice se fac brusc, ceea ce sparge, deseori, reveria spectatorului.

Pe alocuri, grupul ezita in ceea ce priveste prestatia live, o posibila cauza a micilor „derapari” fiind si tineretea artistilor. 

Este limpede ca trupa FIP, intemeiata in 2013, mai are de experimentat pana sa gaseasca solutia compozitionala optima, astfel incat sa evite impresia de incoerenta lasata din dorinta, laudabila, de alta, de a crea melodii complexe. Cu toate acestea, Fine It’s Pink este o trupa cu potential si, daca membrii arata devotament, suntem convinsi ca se va ajunge departe.

Este imbucurator faptul ca din ce in ce mai multi oameni decid sa ia parte la concerte in timpul saptamanii, incurajati, ce-i drept, si de atmosfera foarte placuta din Club Control, un adevarat refugiu din calea cotidianului, de multe ori abrutizant.

Fine It’s Pink a oferit un show inedit, care a prezentat o alta latura a muzicii alternative romanesti – una deseori ignorata ca urmare a idiosincrasiilor unui melanj de stiluri prea putin pliabil pe radiourile comerciale din tara. Este foarte bine ca formatiile nu se tem sa abordeze genuri care solicita mai mult ascultatorul si il obliga sa iasa din cochilia comoda a compozitiilor facile.

Nu uitati ca joi, tot in Club Control, ii puteti asculta live pe We Singing Colors si pe Dor Marunt!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*