Firma, Grimus, Velosonics/28.02.2015, Club Colectiv, Bucuresti

401 vizualizări

Data de 28 februarie 2015, oficial ultima zi de iarna, a venit cu un eveniment deosebit pentru fanii rockului alternativ din Bucuresti, si nu numai. Trei dintre cele mai interesante formatii de gen: Firma, Grimus si Velosonics au urcat pe scena din Club Colectiv, pentru o oferi un show exceptional.

Daca unii se mai indoiesc ca trupe 100% romanesti pot umple pana la refuz un club mare, atunci acestia nu sunt deloc la curent cu situatia reala a scenei. Nu numai ca a fost plin sambata in Colectiv, dar oamenii chiar au stat la coada pentru a patrunde in locatie, lucru mai rar vazut in cazul concertelor cu grupuri autohtone.

Astfel, cand au urcat Velosonics pe scena, punctuali, la ora 22:30, indicata in program, venue-ul era deja aproape full. Cei mai tineri din trio, bucurestenii au servit o portie proaspata de rock alternativ energic, prezentandu-se publicului cu un vibe „young and restless”. Daca pe disc trupetii suna putin mai domol, show-ul live este unul plin de forta.

Velosonics 1

Deja cunoscutii Grimus au respectat la randul lor orarul, cu strictete, facandu-si aparitia in jurul orei 23:30. Au putut fi ascultate hit-urile formatiei, cum ar fi „In a Glimpse”, „Priveste-ma”, „Political Animals”, „The Hell I’m In” si multe altele.

Grimus 1

Bogdan Mezofi, solistul grupului, nu s-a dezis nici de data aceasta, facand, pentru prima data in cariera, un stage-diving de toata frumusetea. Mai apoi, muzicianul s-a suit pe bar si a cantat cam din toate partile clubului, pentru a stabili un contact cat mai strans cu sutele de fani.

Grimus 2

Firma, revenita in peisajul sonic local dupa o perioada de pauza, a inchis seara printr-un concert-eveniment, in cadrul caruia au putut fi ascultate hit-urile „Nimeni”, „La Orbire”, „Important”, „Jigodie” sau „Focul”, insotite de piese de pe noul disc, „Gradina mortii”, „Primul descantec”, „Prizonieri de razboi”, „Puterea” si balada „Doua suflete”.

Firma 1

Feedback-ul publicului a fost minunat, oamenii savurand fiecare melodie – veche sau noua – si aratand, prin devotament, ca Firma este un fenomen „cult” al universului alternativ autohton. Desi ora era tarzie si clubul neincapator, fanii nu s-au dat batuti si au fost alaturi de trupa lor pana la capatul impresionantului setlist, continand in jur de 17 melodii.

Firma 3

Noaptea de 28 februarie a incheiat iarna intr-un mod flamboaiant, prin puterea incendiara a muzicii rock care pare sa intre in sfarsit intr-o „primavara” a existentei sale si in Romania unde, multa vreme, asumarea identitatii de artist alternativ a fost privita ca un gest de fronda, aproape nebunesc. 

Este excelent ca formatiile noastre reusesc sa aduca atat de mult public platitor la show-uri si sa ofere concerte intr-un club plin-ochi cu sute de persoane care stiu pe de rost versuri si linii melodice indragite.

Foto: G.V. 

O galerie completa poate fi vizualizata AICI. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*