Gene Simmons (KISS): Artistii care folosesc backing tracks sunt nesinceri

310 vizualizări

Gene Simmons, basistul formatiei KISS, a vorbit despre formatiile care utilizeaza backing tracks in timpul show-urilor live.

Dupa parerea muzicianului, acestia sunt „nesinceri”. Simmons a mers atat de departe incat a sustinut ca foarte putine grupuri mai canta cu adevarat 100% live in ziua de astazi.

„Am o problema cu cei care cer 100 de dolari pe concert si dupa aceea folosesc backing tracks. Este aceeasi situatie ca in cazul ingredientelor dintr-un aliment. Daca prima substanta de pe lista e zaharul, macar esti sincer. Asa ar trebui sa scrie si pe bilete – platesti 100 de dolari dar 30, pana la 50% din concert este pe backing track. Cateodata formatia va canta, alteori doar va face playback. Macar fii sincer. Nu este vorba despre utilizarea acestor track-uri ci despre lipsa de onestitate. Acesti muzicieni sunt nesinceri”, a explicat Simmons.

„Noi nu avem niciun sintetizator pe scena, nu folosim niciun sample, nimic. Foarte putine trupe mai fac asta in ziua de azi – AC/DC, Metallica, noi. Nici macar despre U2 sau The Rolling Stones nu pot spune asta”, a continuat artistul.

Simmons nu este de acord nici cu muzica pop contemporana.

„Am obosit sa tot vedem fetite frumoase cocotate pe scena, dansand si facand karaoke. Baietii care urca pe scena cu instrumente, ei isi fac treaba. Tot ceea ce e prefacatorie poate realiza cu usurinta Rihanna, Shmianna sau mai stiu eu cine al carei nume se termina in ‘a'”, a spus artistul.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*