Glen Drover pleaca din trupa lui Geoff Tate!

Fostul chitarist Megadeth si King Diamond Glen Drover a parasit varianta Queensrÿche a lui Geoff Tate inainte de a sustine vreun concert cu grupul. El a spus intr-o declaratie: „Imi pare rau sa anunt ca m-am decis sa ma retrag din Queensrÿche condusa de Geoff Tate. Eram foarte entuziasmat initial dar am invatat in ultima saptamana sau ceva de genul ca este in interesul meu sa fac acest lucru acum. Imi pare foarte rau pentru cei care erau incantati de idee, si pentru Geoff, despre care trebuie sa spun ca a fost foarte dragut cu mine in calatoria mea la Seattle. Eu, sigur ca sunt foarte dezamagit ca am ajuns in acest punct si a trebuit sa iau aceasta decizie. Ii urez lui Geoff si formatiei mult noroc in tot ceea ce vor face in viitor.”.
 
Tate, care a fost concediat din Queensrÿche in iunie dupa ce a fost liderul grupului timp de trei decenii, a incercat recent sa-si impiedice fostii colegi de trupa sa concerteze si sa opereze sub titulatura de Queensrÿche fara el. In timp ce lua decizia impotriva lui Tate, judecatoarea a stabilit ca nu exista niciun obstacol ca acesta sa foloseasca acelasi nume cu un nou line-up de muzicieni. „Nu vad niciun motiv ca domnul Tate sa nu poata beneficia, daca isi gaseste alti membrii, de numele brand-ului,” a declarat judecatoarea Curtii Supreme Carol A. Schapira in timpul sedintei de judecata din 13 iulie. „Cred ca [facand acest lucru] ar fi inerent confuz, desi sunt sigura ca piata va trece peste aceste lucruri,” a adaugat ea.

 
Pe 2 septembrie, Tate anunta ca va lansa propria versiune Queensrÿche cu bateristul Ratt, Bobby Blotzer, fostul basist Quiet Riot, Ozzy Osbourne si Whitesnake, Rudy Sarzo si Drover. De asemenea, in noul grup au mai sosit chitaristul Kelly Gray care a cantat cu vechea formatie intre 1998 si 2001, timp in care a produs cateva albume, si claparul Randy Gane care a concertat si inregistrat cu Queensrÿche si trupa solo a lui Geoff in trecut.
 
Intr-un interviu recent pentru Screamer Magazine, Geoff a vorbit despre cum l-a recrutat pe Drover in varianta sa a cunoscutului grup. „Pe Glen il stiam de ceva timp si am mers la el din postura unui fan. Imi place stilul lui de a canta la chitara. Este un chitarist foarte special si un tip fluid. Si m-am gandit ca el si Kelly Gray vor face o pereche foarte interesanta la chitara pentru ca sunt complet opusi in stilul lor. Glen este foarte fluid iar Kelly, de cate ori pune mana pe o chitara, se ia la tranta cu ea si cred ca ar fi o juxtapunere interesanta de stiluri.”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*