Jonathan Davis (Korn): „Noi am fost ultima mare mișcare din muzică”

Acum 25 de ani când Korn și-au făcut apariția pe scena metal, oamenii au fost sceptici. Nu înțelegeau combinația de metal cu hip-hop și industrial, dar totuși unii spuneau că, până la urmă, Korn e metal, deși nu prea se potriveau unui anumit gen de metal. Nu mergeau nici la gecile de piele cu blugi skinny, nici la curelele din gloanțe și unghii negre. Deci unde era locul lor?

Când am început tot spuneam că nu suntem o trupă metal, spune Jonathan Davis într-un interviu exclusiv pentru Kerrang. Și apoi oamenii ziceau „aha, deci sunteți nu-metal!” Doamne, taci.

Ca orice altă trupă care vine cu un sound nou în fața amatorilor de muzică metal, chestie valabilă și-n ziua de astăzi, Korn au avut probleme în a se încadra într-un anumit gen, iar oamenii au avut probleme cu stilurile alese de ei pentru a face muzică.

Eram pe din afară. Nimeni nu știa ce să facă cu noi la început: mergeam în turneu cu No Doubt, Pennywise și KMFDM, dar comunitatea metal ne-a primit. Aveam chitară distorsionată și eram heavy, dar nimeni nu știa ce să facă cu noi. Chiar nu ne potriveam nicăieri. „Cine-i ăsta în trening care cântă la cimpoi?” Era ciudat.

Până la urmă, Korn și-au acceptat soarta și denumirea de nu-metal. Dacă noi am inventat nu-metal, atunci e mișto. Adică e mișto să credem că am ajutat la invenția unui nou gen, o mișcare, e o nebunie. Dar noi am fost ultima mare mișcare. Celelalte trupe au ajutat pe parcurs, dar noi am dat startul la asta.”

Produs de Nick Raskulinecz, „The Nothing” va ajunge în playlisturile voastre pe 13 septembrie via Roadrunner/Elektra și îl puteți precomanda pe site-ul oficial al formației. De asemenea, puteți alege să luați un pachet ediție limitată care conține o copie a albumului pe CD sau vinyl cu autograf, un tricou, un mirrorboard litograph print, un pachet de cafea Korn Koffee Wired Roast și un termos în care să țineți cafeaua.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*