Growleritele la putere: 10 trupe cu vocaliste dure

2.432 vizualizări

In absenta unui termen mai bun, le vom numi „growlerite”. (Foto stanga: Alissa White-Gluz de la The Agonist) 

Este vorba despre acele soliste metal care folosesc glasul dur, sau „growlul” ca mod de exprimare vocala.

Nu sunt foarte multe si tocmai de aceea merita tot respectul nostru!

Genul lor predilect este metalul extrem care, dupa cum se stie, este foarte „macho”.

Cu toate acestea, artistele din lista de mai jos pot oricand sa faca fata unui concurs de vocalize dure cu orice muzician din acelasi „domeniu”.

Am ales cateva formatii ale caror cantarete abordeaza growlul si vi le prezentam mai jos.

Merita sa plecati urechea daca sunteti fani ai acestui tip de „timbru”.

Arch Enemy

Probabil cea mai celebra growlerita este Angela Gossow de la Arch Enemy care este si o veritabila frontwoman. Artista este vegana si lupta pentru drepturile animalelor.

Izegrim

Formatia olandeza de death/thrash metal si-a schimbat vocalista in 2008. Noua solista se numeste Marloes si are un growl foarte puternic.

Landmine Marathon 

Este o formatie de death metal din Phoenix, Arizona. A fost intemeiata in 2004 si a lansat ultimul album in 2011, „Gallows”. Krysta Martinez, vocalista grupului, reprezinta sarea si piperul acestuia.

Wykked Wytch

Avem de-a face tot cu o formatie americana care isi descrie stilul ca fiind „black metal”. Vocalista acesteia se numeste Ipek Warnock si este un exemplu de growl feminin stralucit.

My Ruin

Tairrie B Murphy se numeste vocalista acestui grup american de metal alternativ. Ea a mai facut parte din trupa Manhole/Tura Satana si reprezinta una dintre primele soliste care s-a incumetat sa cante in acest fel. Mesajul versurilor ei este puternic: ea incurajeaza femeile sa lupte impotriva violentei domestice si de orice alta natura.

Kittie

Este una dintre cele mai celebre formatii de heavy-metal a carei voce, Morgan Lander, este inconfundabila. Cel mai recent album a fost lansat in 2011 si se numeste „I’ve Failed You”.

In This Moment

O trupa de metal alternativ din SUA, In This Moment canta intr-un stil mai modern si se bazeaza pe sarmul intunecat al Mariei Brink, blonda voluptuoasa cu voce demonica care joaca rolul de frontwoman a trupei.

Walls of Jericho

Walls of Jericho s-a format in 1998 in Detroit, Michigan si este o formatie de metalcore. Ultimul album a aparut in 2008. Candace Kucsulain este cea insarcinata cu vocalizele de-a dreptul diabolice.

Dreaming Dead

A fost intemeiata in 2005 si se descrie simplu ca o trupa de „metal”. Vocalista este Elizabeth Schall pe care merita sa o ascultati!

The Agonist

Una dintre cele mai interesante formatii tinere de metal vine din Montreal si a fost pusa pe picioare in 2004 de catre Danny Marino, Chris Kells si Alissa White-Gluz. Alissa este o solista cu adevarat puternica, al carei timbru te va suprinde prin forta.

Ce alte formatii cu growlerite stii?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*