Harmasar pornește în turneul de lansare a albumului „Din Pământ”

Moldovenii din HARMASAR vor face in luna martie un mic turneu de lansare a albumului de debut “Din Pamant”, care a luat locul doi dupa votul publicului la “Metalhead Awards 2016” la categoria “Best Romanian Metal Album 2016”.

Acesta este disponibil acum online via Amazon, Bandcamp, Google Play si Spotify si pe CD direct de la formatie la concertele lor.

Harmasar vine din nou in Romania, fiind una din formatiile indragite de public la genul Pagan/Folk Metal alaturi de Bucovina, Dirty Shirt, E-an-na, GOD, An Theos, etc.

Stilul trupei este plin de energie, fiind influentat foarte mult de muzica unor trupe ca Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie, Amon Amarth, Arkona sau Bucovina. De asemenea, ca orice trupa buna de folk metal, istoria, miturile, legendele si folclorul tarii lor le servesc drept surse de inspiratie in ceea ce priveste muzica si versurile.

Prestatiile trupei Harmasar sunt extrem de pitoresti, deoarece au un sound si o prezenta scenica aparte. Prezenta carismatica a vocalului trupei, Max Miller, care devine uneori de-a dreptul hipnotica, trilurile incredibile scoase la tot pasul de catre naistul Pavel Ungureanu, care inlocuiesc cu succes solo-urile de chitara, sau costumele de pastori pe care le poarta baietii din Harmasar, sunt doar o parte din lucrurile care au starnit deja interesul ascultatorilor acestui gen de muzica.

Concertele lor explosive sunt intotdeauna binevenite in randul celor care iubesc muzica unor trupe ca Bucovina, GOD, Dirty Shirt sau a mai noilor veniti pe scena metalului: E-an-na.

Harmasar are un set de piese originale de inspiratie istorica, cum ar fi “Vaslui 1475”, “Natiunea” sau “Daoi”, dar si versiuni proprii pentru piese ca “Ciuleandra” sau “Basmaluta”, ocazional interpretand versiuni cover ale unor piese foarte cunoscute si indragite, cum ar fi “Andrei Popa” a lui Pheonix sau “Mestecanis”, piesa a trupei Bucovina.

Dupa niste concerte foarte reusite- in cadrul festivalului “Rock’n’Iasi Open Air” unde au cantat in deschidere pentru nemtii de la Finsterforst si pentru conationalii lor moldoveni- Infected Rain, apoi “Ziua Basarabiei” la Club Daos in Timisoara, festivalul “Rock’n’Haret” la Chisinau, festivalul “Maris Fest 2016” la Targu-Mures (cu Nevergreed, Cargo si Iris) si “Folk & Metal Fest III” la Bucuresti (cu Bucovina, chilienii Folkheim si An Theos) Harmasar se intoarce in Romania pentru un scurt turneu ce va avea loc in Martie 2017.

Detalii despre turneu:

Joi 2 Martie, Iasi, “Rocknrolla Pub”
https://www.facebook.com/events/168…
Vineri 3 Martie, Timisoara, “Manufactura Handmade Cafe” ( + Riot Monk)
https://www.facebook.com/events/187…
Sambata 4 Martie, Cluj-Napoca, “Hard Club” ( + Riot Monk)
https://www.facebook.com/events/187…
Duminica 5 Martie, Targu-Mures, “Jazz & Blues Club” ( + Riot Monk + The Wax Road)
https://www.facebook.com/events/117…
Joi 9 Martie, Bucuresti, “Fabrica” ( + Vrani Volosa + Reflections)
https://www.facebook.com/events/423…

Harmasar înseamnă: Maxim Miller – vocal, chitară Daniel Bozu – chitară Ștefan Gîlcă – chitară bas Pavel Ungureanu – nai , fluier Mircea Grosul – tobe

sursă: Comunicat de presă


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*