Hungry For Heaven/ 17.05.2013, Private Hell Club, Bucuresti

779 vizualizări

In 2013 s-au implinit 3 ani de la moartea legendarului Ronnie James Dio, unul dintre cei mai mari vocalisti metal ai tuturor timpurilor. 16 mai reprezinta ziua in care artistul a parasit aceasta lume, lasand un gol urias in sufletele fanilor sai.

Formatia clujeana HUNGRY FOR HEAVEN, un exceptional tribute band Dio, s-a gandit sa ii aduca un omagiu muzicianului printr-un turneu care i-a purtat si pana la Bucuresti, in Private Hell Club pe 17.05.2013.

Cu talentatul Dudu Isabel la voce, cunoscut pentru colaborarile sale cu Vespera si Seven, trupa, formata din Vlad Zubac (chitara), Liviu Fodor (bas), Johnny Sixxx (clape) si Cristi Prigoana (tobe) a oferit o prestatie de zile mari care a incatat publicul prezent in Private Hell – un fel de Bar Bakkari (din Helsinki) autohton.

Chiar daca locatia nu este cea mai incapatoare din Bucuresti, aceasta s-a umplut cu ocazia gig-ului baietilor de la HFH. Lejer, carismatic si cu un farmec de ardelean gotic (da, asa cum ati citit), Dudu deschide seara cu un comentariu referitor la comemorarea raposatului Dio si ii da bice impreuna cu gasca sa rock.

La inceput, au fost niste mici probleme de sonorizare, dar odata cu schimbarea cablului lui Zubac, lucrurile au revenit la normal. Prima piesa prestata a fost „Holy Diver”, urmata de „Hungry for Heaven” si „Egypt”, pe care Dudu a descris-o ca fiind melodia care a pus bazele genului doom-metal.

Periplul prin discografia lui Dio este unul vast, incluzand piese prestate cu Black Sabbath („Heaven and Hell”), dar si melodii din repertoriul solo al marelui artist („Rock’n’Roll Children”, „Rainbow in the Dark”). Nu au lipsit nici solo-urile instrumentale, prestate cu foarte mult curaj de instrumentisti.

La un moment dat, Dudu remarca: „Este primul concert al lui ‘Zubi’ cu noi…si in general. Are 19 ani. El nu a mai urcat pe scena pana acum, dar ascultati-l cum canta. Oricum, stiti ce inseamna asta, nu? Ca trebuie sa si-o puna si el cumva!”.

Deloc stanjenit de comentariul colegului sau de trupa – mai experimentat intr-ale lifestyle-ului de rock-star – chitaristul si-a intrat in rol si a continuat asaltul cu riff-uri. Intr-adevar, Vlad este un bun chitarist si are toate sansele sa evolueze frumos.

In pauzele pe care le-a mai facut Dudu pentru a oferi sansa instrumentistilor sa-si tina solo-urile, veneau mereu oameni din public in backstage pentru a-l lauda pe solist. Nu este de mirare, deoarece o fi fost Dio genial, grozav si legendar, dar nici cu Dudu nu ne este rusine! Foarte putine voci de pe scena metal din Romania ar putea face fata unui duel cu muzicianul clujean si chiar ne miram ca nu il vedem in proiecte mai mainstream, prin care ar putea iesi in evidenta.

Dupa un bis cerut aprig de public, HFH a mai cantat „Long Live Rock’n’Roll” si a terminat concertul aclamati de auditoriul, incantat sa poata reface conexiunea cu idolul lor, raposatul Ronnie.

In ciuda problemelor de sonorizare si a spatiului mic, concertul a fost unul reusit. Baietii au transmis foarte multa energie si l-au omagiat pe Dio asa cum merita. Mai mult, publicul s-a simtit ca acasa si a fost implicat emotional in concert. Se vede ca Ronnie a avut foarte multi admiratori in Romania!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*