INTERVIU cu Eternal Tears of Sorrow, una din cele mai bune trupe de death-metal din Finlanda

In general, lumea muzicii este exact ca acea inima descrisa de The Ramones, in epica lor piesa „Poison Heart” – adica veninoasa si lipsita de scrupule, capabila oricand sa-l striveasca pe cel talentat si original…daca nu aduce destui bani.

Din pacate, acest lucru nu se face simtit numai la nivelul formatiilor – ahem, daca pot fi numite astfel – de pop, dance sau alte genuri muzicale gematoare. Si metalul este la fel de vizat de orbirea cruda a industriei.
Aceasta ignorare voita a unor artisti foarte buni face victime in randul trupelor care nu vor altceva decat sa isi implineasca visul de a crea muzica de calitate.
Daca nu ai auzit pana acum de formatia Eternal Tears of Sorrow din Finlanda, sau daca ai auzit de ei dar ti-a fost mereu ciuda ca nu i-ai vazut mai des in lumina reflectoarelor, inseamna ca stii despre ce vorbim atunci cand descriem astfel celebra „record-industry”.
Trupa a lansat pana acum 6 LP-uri grozave care fac cinste genului Melodic Death Metal, caracterizandu-se printr-o abordare originala, cu elemente simfonice, a unui stil de muzica foarte pretentios din punct de vedere compozitional.

Maximum Rock Magazin
s-a hotarat sa dea de urma baietilor si sa-i convoace la o discutie frateasca. Am reusit sa-l convingem pe Jarmo Puolakanaho, nimeni altul decat chitaristul trupei,  sa ne dea niste detalii referitoare la noul album – „Saivon Lapsi”, follow-up-ul lui „Children of the Dark Waters” – si sa ne vorbeasca despre esenta metalului adevarat, dar si despre intunecatele ierni finlandeze.

Citeste interviul complet AICI


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*