King Diamond dezvăluie informații despre viitoarele albume King Diamond și Mercyful Fate

Artistul danez King Diamond a fost invitat la un episod recent al emisiunii The Electric Theatre With Clown, găzduită de M. Shawn „Clown” Crahan de la Slipknot

Vorbind despre muzica nouă la care lucrează, King Diamond a declarat: „Sunt multe în lucru acum. Scriu cu Hank Shermann pentru Mercyful Fate și cu Andy La Rocque pentru King Diamond. Și scriu și pe cont propriu pentru King Diamond. Albumul King Diamond se va numi The Institute și este prima parte din două; vor fi două albume integrale, care vor reda povestea completă. După cum spune titlul, vor fi niște chestii înfiorătoare și ciudate. Și pentru Mercyful Fate, am stabilit titlul, dar nu-l voi dezvălui în acest moment. Avem deja și coperta pentru noul album Mercyful Fate. Este foarte potrivită, se întoarce spre originile trupei.”

„Din partea mea, atât cu ambele trupe, chiar mai mult în ceea ce privește King Diamond, aș spune – toate vocile vor fi, din nou, principale, așa cum erau pe vremuri”, a explicat el. „Nu a contat dacă era și un cor; ele intrau și preluau părți din versuri, pentru a progresa povestea și așa mai departe. Așa că va fi la fel, adică orice se potrivește cu vocea principală, la fel ca stilul nostru vechi. Hank scrie preponderent ca pe vremuri. Și e minunat să simțim că putem face asta din nou.” King Diamond a continuat: „Așadar, acestea sunt cele două albume la care se lucrează și vor fi gata până când vom pleca, din nou, în turneu. Sunt sigur.” 

În februarie, chitaristul Mike Wead, a declarat pentru revista Guitar World, despre noua piesă, The Jackal Of Salzburg, pe care Mercyful Fate a interpretat-o ​​live pentru prima dată în iunie 2022 la Hanovra, Germania: „Este una dintre cele mai epice melodii dintre cele noi. Dar, din nou, Mercyful Fate nu a fost niciodată o trupă care să stea pe loc.” Din punct de vedere liric, piesa The Jackal Of Salzburg este inspirată de una dintre ultimele vânătoare majore de vrăjitoare. 139 de oameni au fost executați ca urmași ai vrăjitorului sau magicianului Jackl sau Jäckel, care nu a fost el însuși găsit niciodată. „Este grotesc”, a spus King. „Jackl era un tânăr, în vârstă de 20 de ani, a cărui mamă a fost arsă de vie ca vrăjitoare în 1675. Doi ani mai târziu au început să-l vâneze pe baza mărturisirilor pe care mama le-a făcut sub tortură, unde a renunțat la fiul ei, ca fiind slujitor al diavolului.”

Mercyful Fate a susținut ultimul spectacol al turneului din America de Nord pe 16 noiembrie 2022, în Atlanta, Georgia. La acest spectacol Becky Baldwin l-a înlocuit pe basistul Joey Vera, care nu a reușit să ajungă, din cauza unui conflict de programare cu trupa sa, Armored Saint.

În 2019 Vera l-a înlocuit pe basistul original,Timi Hansen, pentru festivalurile europene din vara lui 2020, din cauza diagnosticului de cancer al lui Hansen. Hansen a decedat în noiembrie 2019, iar concertele din 2020 au fost reprogramate pentru 2021, iar apoi pentru 2022.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*