Leprous – „Nu incercam sa fim o trupa tipica de prog.”

371 vizualizări

Norvegienii de la LEPROUS si-au atras o gramada de fani inca de la primul recital pe care l-au sustinut in Romania anul trecut, cand au deschis pentru Therion la Arenele Romane. De aceasta data Silver Church a fost terenul de lupta ales pentru concert. Majoriatea rockerilor s-au obisnuit cu acest club si cred ca vin cu drag aici. Amintim ca Leprous se afla intr-un turneu european alaturi de spaniolii de la Nahemah si de mult indragitii finlandezi Amorphis. Toti membrii echipei au venit la interviu dar Einar, solistul, a fost cel care a fost desemnat sa fie reprezentantul trupei si sa ne raspunda la cateva intrebari. Pe cat de energica si de agresiva pare muzica acestei gasti, pe atat de manierati si de timizi sunt baietii din Leprous.


Salut! Cum este sa va intoarceti in Bucuresti? Nu este prima data cand va aflati aici…

Einar: Nu este, asa e! Am mai fost anul trecut tot cam in aceasta perioada.

Cum a fost prima intalnire cu publicul roman si ce asteptati de la acest concert?
Einar: A fost foarte bine atunci cu toate ca sunt convins ca nu ne cunostea aproape nimeni. De data aceasta sper sa fie diferit. Sunt convins ca va iesi totul bine!

Cum a fost concertul de ieri din Sibiu?
Einar: Da!! Am cantat acolo ieri! Locul in care s-a desfasurat evenimentul a fost foarte, foarte mic, dar atmosfera  extrem de cool. Ne-a facut mare placere… Orasul este deasemenea foarte frumos.

Turneul alaturi de Amorphis nu a inceput de mult, cum au iesit primele concerte?
Einar: Totul a mers bine pana acum. Nu ne putem plange de nimic. Publicul a fost bun, feedback-ul a fost bun…

Este greu sa canti intr-o trupa de prog in zilele acestea?
Einar: Nu! ha ha Nu as spune asta… Nu este cel mai rau stil in care te poti incadra in zilele noastre, pentru ca oamenii care asculta aceasta muzica sunt cam singurii care mai cumpara efectiv discuri. Imi place ceea ce facem… Avem un public deschis la minte, care ne permite sa facem mai tot ceea ce ne trece prin cap fara a dezamagi pe cineva.

Credeti ca doar un anumit tip de ascultatori sunt interesati de muzica voastra sau credeti ca puteti sa va adresati si altora?
Einar: Sunt convins ca putem sa ne adresam mai multor tipuri de public. O parte din muzica noastra are elemente de prog dar sunt si multe parti usoare si catchy. Cred ca o promovare mai buna ne-ar ajuta sa prindem la mult mai multi oameni. Sau cel putin asa sper!! ha ha ha

Ce imi puteti spune legat de cum a fost primit ultimul vostru album?
Einar: Atat fanii dar si presa de specialitate au avut numai cuvinte de lauda legate de noul material. Cred ca am citit doar doua recenzii proaste din vre-o suta. Am fost fosrte placut surpins pentru ca de multe ori stii ce usor este sa critici. E placut sa vezi ca nu te uraste lumea, cel putin macar eu nu ii stiu pe cei care ne urasc ha ha Ma pricep destul de bine sa caut recenzii pe intrenet, si cum spuneam tot ce am gasit a fost pozitiv.

Cum sta treaba cu look-ul la voi in trupa? Majoritatea trupelor de prog nu acorda interes acestui aspect, la voi vad ca se pune altfel problema.
Einar: Nu incercam sa fim o trupa tipica de prog. Vream sa fim o trupa de concert si o trupa cu personalitate pe care lumea sa o recunoasca nu numai cand o asculta dar si atunci cand o vad. Este foarte important in prezent sa ai un pachet cu care sa atragi oamenii. Nu trebuie doar sa stai pe scena si sa canti. Trebuie sa te gandesti la tot: imagine, prestatie scenica, artwork pentru a primii cea mai mica atentie din partea publicului. Pentru noi este foarte important cum ne prezentam pe scena. Lumea nu se prinde daca mai si scapari mici, daca gresim trei note, dar vrem sa le oferim un spectacol. Poti asculta albumul acasa, in concert trebuie sa fie altceva!

Exista vre-o directie in care credeti ca va indreptati in anii ce vin?
Einar: Nu prea ne gandim la asta. Vrem sa facem muzica. Cred ca e cel mai bine sa faci ceea ce simti pe moment ca trebuie facut! Binenteles ca ne dorim sa evoluam.

(Interviu realiat de Horatiu Ghibu)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*