Les Elephants Bizarres, Kaleidonescu/26.04.2014, Club Eden, Bucuresti

Elefantii 2 317 vizualizări

Pe data de 26 aprilie 2014, in Club Eden, a avut loc un concert marca Les Elephants Bizarres. In deschiderea trupei bucurestene s-au aflat clujenii de la Kaleidonescu.

Elefantii ne-au obisnuit deja cu gusturile eclectice in materie de opening-acts si nu au abdicat de la obiceiul de a aduce drept „aperitiv” sonic o formatie noua si interesanta.

Este si cazul celor de la Kaleidonescu, trupa ai carei 3 membri au urcat pe scena in jurul orei 23:30.

Baietii au adus cu ei un set avangardist, utilizat pentru realizarea unui spectacol conceptual. Sonoritatile s-au mentinut in sfera muzicii electronice, cu insertii ocazionale de chitara si cu un ritm bine conturat de tobele live.

Ceea ce este remarcabil la aceasta trupa este show-ul vizual, care reuseste sa creeze o atmosfera speciala, de reflexivitate anxioasa. Pe fundalul scenei se desfasoara peisaje marete, care alterneaza cu jocuri geometrice caleidoscopice, totul pe notele acute si tulburatoare ale unui melanj usor sinistru de „muzici” experimentale.

Glasul distorsionat al solistului sondeaza cele mai adanci temeri ale ascultatorului, calatorind prin toate registrele si culegand pe parcurs „irizatii” sonore ce amintesc de ritualic.

Kaleidonescu Poza

Compozitional, dar si la nivel de performance per se, este clar ca avem de-a face cu un produs cultural inovator pe piata muzicala locala, ceea ce este de apreciat si dovedeste ca artistii autohtoni nu se tem de experiment.

Cu toate acestea, un mic repros li se poate face baietilor. Desi creatiile lor sunt, intr-adevar, fascinante si aduc cu ele un puternic iz de „new&revolutionary”, pe alocuri se remarca o oarecare lipsa de intutie melodica. In alte cuvinte, nu ar fi rau ca piesele sa cultive mai mult melodicitatea, coerenta si armoniile.

Este adevarat ca influentele pe care le revendica trupa sunt intemeiate, partial, pe crezul „anti-muzicii”, insa, in timp ce un spectacol ca acela oferit de Kaleidonescu prinde la inceput, este posibil sa ajunga sa si oboseasca, tocmai din cauza utilizarii insuficiente a virtutiilor melodicitatii.

Dupa un show transgresiv, a urmat o scurta pauza in care auditoriul si-a revenit dupa experienta „avant-garde” a clujenilor.

LESEB 2

Bine dupa miezul noptii, au urcat pe scena si Elefantii Bizari care au adus cu ei aceeasi energie pozitiva si aceleasi zambete largi, „acordate” perfect cu brandul vesel de indie rock, cu vaste influente pop si funk.

De data aceasta, setlistul s-a concentrat mai mult pe noul disc, „Zoologic”, lansat de curand de baieti, printr-un concert senzational, care le va ramane multa vreme intiparit in minte fanilor.

Este de apreciat faptul ca formatia Les Elephants Bizarresreuseste sa umple de fiecare data locatiile in care canta, lucru foarte rar in ziua de astazi. Si de data aceasta, venue-ul a fost aproape plin, iar fanii, implicati si miscati de muzica, au fost „suflet-la-suflet” cu artistii.

Elefantii 2

Mai blanzi si cumva mai melancolici – lucru neobisnuit pentru una dintre cele mai vesele formatii romanesti –  incheind spectacolul cu melodia „Wish You Were Here”, probabil singurul cantec din repertoriul grupului care se apropie de ideea de balada, Elefantii Bizari au incarcat noaptea cu emotii frumoase si tandre, apoi au gonit-o la culcare.  

Ca de obicei, concertul oferit de LESEB a fost o reusita iar auditoriul a plecat spre casa incarcat pozitiv si pregatit sa infrunte posomorata zi de duminica ce se prefigura la orizont.

Galeria foto completa AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*