Mayhem: videoclip pentru „Falsified And Hated” (primul videoclip oficial al trupei)

475 vizualizări

Cu noul album lansat pe 25 octombrie, Mayhem se apucă de chestii noi: videoclipuri scrise și regizate, nu doar live, iar „Falsified And Hated” este primul test. Extrasă de pe ultimul album, „Daemon”, piesa beneficiază de un videoclip regizat de Johan Bååth în colaborare cu artistul de graffiti Ziggy Jonas Rasmusson.

Este primul videoclip oficial pe care l-am lansat vreodată, spune chitaristul Teloch, deci ne-am gândit destul la el. În loc să fim noi filmați la ceva locație ciudată cu instrumentele neconectate, am făcut ceva diferit în adevărata tradiție a trupei. L-am angajat pe Johan ca regizor și am fost destul de norocoși să-l prindem și pe Ziggy Jonas Rasmusson pentru picturile ritualistice.

Producătorul Tore Stjerna susține că „Falsified And Hated” e o piesă cu o grămadă de energie, dar și că iese din tipar cu ușoare trimiteri la industrial.

Johan Bååth, regizorul videoclipului, are și el ceva de spus: Când am fost ales să fac primul videoclip Mayhem, m-am gândit că trebuie neapărat să fac ceva mai mult decât un simplu video black metal. Am vrut să mă duc mai departe și să fac ceva diferit, dar să rămân fidel genului și formației. Așa că m-am gândit la Ziggy și picturile lui, apoi l-am întrebat dacă vrea să se bage și el. Împreună am venit cu ideea unei camere în formă de pentagon cu toți pereții pictați, focusată pe pentagrama făcută de Ziggy cu semnele lui de „hex-text” și simboluri. […] Apoi fiecare dintre cele cinci personaje reprezintă un membru al formației, fiecare ocupat cu o sarcină diferită și împreună distrug umanitatea și oferă materie și energie întunecată demonului care prinde viață în centru.

1. The Dying False King 2. Agenda Ignis 3. Bad Blood 4. Malum 5. Falsified And Hated 6. Aeon Daemonium 7. Worthless Abomination Destroyed 8. Daemon Spawn 9. Of Worms And Ruins 10. Invoke The Oath

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*