Sepultura-piesă noua extrasă de pe „Isolation”

Sepultura
Sepultura

Recent, în cadrul festivalului Rock In Rio, formația braziliană Sepultura a anunțat titlul celui de-al cincisprezecelea album de studio: „Quadra” se va lansa în 2020 via Nuclear Blast Records. În aceeași zi, formația a cântat live prima piesă de pe album, „Isolation”, pe care o puteți asculta acum online la calitate, evident, mai bună:

„Quadra” a fost înregistrat la Fascination Street Studios în Örebro, Suedia, alături de producătorul Jens Bogren. Bogren a mai lucrat cu formații de renume precum Opeth, Katatonia, Kreator, Amon Amarth sau Soilwork.

Despre album, Green spune: Experiența din studio a fost ca niciodată. Am simțit că pregătirea e cheia unei înregistrări făcute bine, care să meargă fără probleme. În fiecare zi am dat tot ce-am avut mai bun din noi până la epuizare, fizică și psihică. Acest album e un rezultat direct al timpului. Muzica e o evoluție de care avem nevoie ca să ne convingem să mergem mai departe decât am mers vreodată.

Coperta albumului a fost creadă de Christiano Menezes la Darkside Books. Învârtindu-se în jurul numărului patru, conceptul merge mai adânc, așa cum explică și chitaristul Andreas Kisser: Quadra, pe lângă alte definiții, e cuvântul portughez pentru „teren de sport”, care prin definiție e o bucată de pământ limitată unde au loc niște jocuri care la rândul lor au reguli.

Fiecare dintre noi vine dintr-un Quadra diferit. Țările, națiunile cu granițele lor și tradițiile; cultură, religie, legi, educație și un set de reguli. Personalitățile noastre, ce credem, cum trăim, cum construim societăți și relații, toate depind de acest set de reguli cu care am crescut. Concepte ale creației, zei, moarte și etică.

Bani. Suntem sclavii acestui concept. Cine e sărac și cine e bogat, așa judecăm oamenii și bunurile materiale. Indiferent de Quadra ta, ai nevoie de bani ca să supraviețuiești, prima regulă a vieții. De aici vine și moneda de pe copertă. E făcută cu craniul senatorului care reprezintă un set de reguli și legi după care trăim; harta lumii de pe capul lui delimitează granițele națiunilor, linii imaginare care separă oamenii prin concepte de rasă și tradiții.

Ultimul album Sepultura, „Machine Messiah”, a fost lansat în 2017. A fost al paisprezecelea album din cariera formației și al optulea de când Derrick Green a ocupat postul de vocalist.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*