Mike Portnoy: „Lars Ulrich a avut dreptate când i-a acționat în instanță pe cei de la Napster”

313 vizualizări

Cu ocazia unui interviu pe care l-a acordat de curând, Mike Portnoy, fostul membru Dream Theater, a declarat că Lars Ulrich (foto) a avut dreptate atunci când s-a luptat cu cei de la Napster.

Bateristul, întrebat dacă internetul este de vină pentru situația rock-ului de astăzi, a afirmat: „Atunci când Napster și-a făcut apariția la începutul anilor 2000, Lars Ulrich a fost singurul care s-a luptat în instanță pentru toți muzicienii și a fost rupt în bucăți. 20 de ani mai târziu trebuie să îi dau dreptate. Într-adevăr, o formație ca Metallica poate supraviețui în climatul de astăzi, însă dacă faci parte dintr-o trupă tânără și vrei să vinzi albume și bilete, vei realiza că este imposibil.”

Declarațiile vin pe fondul părerilor muzicianului vizavi de polemica născută din întrebarea „Rock Is Dead?”. Portnoy este de părere că, din perspectiva muzicii în sine, există nenumărate subgenuri care continuă să se dezvolte și să avanseze, însă din perspectiva unei afaceri, situația nu arată la fel de bine. „Când am început, mii de trupe vindeau milioane de albume. Acum există milioane de trupe care vând mii de albume. Artiștii sunt nevoiți să găsească o altă cale pentru a trăi.”

În anul 2000, Lars Ulrich a fost criticat pentru că a dat în judecată platforma Napster pentru a opri descărcările ilegale de muzică de pe Internet. Furioși, mulți fani au ars merchandise-ul și albumele Metallica în semn de protest.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*