Ministry anunță noul album și lansează clipul piesei God Damn White Trash

Trupa Ministry a anunțat de curând lansarea celui de-al 16-lea album de studio intitulat Hopiumforthemasses. De asemenea, formația americană din Chicago a lansat și videoclipul piesei God Damn White Trash.

Al Jourgensen și colegii de trupă pregătesc cel de-al 16-lea album al formației Ministry, Hopiumforthemasses, care urmează să fie lansat pe 1 martie 2024, prin Nuclear Blast Records.

Pe 17 august, trupa premiata cu mai multe discuri de platină, de șase ori nominalizată la premiile Grammy, a oferit un prim material de pe noul album, lansând oficial piesa God Damn White Trash, cu Pepper Keenan de la Corrosion Of Conformity, o melodie care și-a făcut debutul în turneul sustinut de Ministry la începutul acestui an. Videoclipul a fost regizat de Dean Karr.

De-a lungul a nouă piese, Jourgensen cântă despre o lume nenorocită, încărcată de pandemii, conflicte socio-politice, schimbări climatice etc. Ca întotdeauna, el doar se uita în jurul său, la ce se întâmplă, cu un microfon în mână, pe care-l folosește în scopul de a conștientiza oamenii despre lumea din jur.

„Exact ca și tine, sau ca toți ceilalți, eu sunt doar un pasager în această viață” a declarat Jourgensen. „Mă uit la schimbările sociale, politice și economice și comentez referitor la ele, deoarece am dreptul la opinie. Mulți oameni spun că artiștii și sportivii ar trebui să tacă și să se conformeze. Nu sunt de acord, pentru că și eu aparțin acestei societăți. Dacă văd ceva, o spun răspicat. Asta se reflectă în direcția tematică a fiecărui album. În loc să fiu sedentar și să cânt despre relații distruse, zbucium interior sau orice altceva e la modă să ne provoace suferință săptămâna aceasta, eu prefer să comentez asupra a ceea ce se întâmplă în jurul meu, din perspectiva de trecător prin aceasta lume.”

Împreună cu ceilalți membri ai trupei MinistryJohn Bechdel (clape), Monte Pittman și Cesar Soto (chitare), Roy Mayorga (tobe) și Paul D’Amour (bass) – Hopiumforthemasses are, de asemenea, mulți invitați speciali, cum ar fi Eugene Hutz de la Gogol Bordello, Jello Biafra de la Lard și Keenan.

Hopiumforthemasses track listing:
01. B.D.E.
02. God damn White Trash***
03. Just Stop Oil
04. Aryan Embarrassment**
05. TV Song 1/6 Edition
06. New Religion
07. It’s Not Pretty
08. Cult of Suffering*
09. Ricky’s Hand

* Cu Eugene Hutz (Gogol Bordello)
** Cu Jello Biafra
***Cu Pepper Keenan

Hopiumforthemasses va fi disponibil în trei variante de vinil, CD-uri ,dar și pe platforme digitale de streaming.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*