Sabaton: stim ca fanii romani sunt de-a dreptul nebuni

570 vizualizări

  Desi suedezii de la SABATON se afla in plin turneu european, am reusit sa furam putin din timpul lui Pär Sundström (bas) pentru a purta o scurta discutie si a afla astfel ce ne pregateste formatia pentru data de 17 noiembrie, atunci cand Sabaton va concerta in Romania alaturi de Alestorm, Steelwing si Bolthard in The Silver Church Club din Bucuresti.

  In primul rand as dori sa le spui cititorilor nostri de unde vine numele trupei?

Sabaton: stim ca fanii romani sunt de-a dreptul nebuni
Pär Sundström (bas)

  Numele “Sabaton” nu are nimic special, niciun inteles anume… e pur si simplu un nume.  “Sabaton” este o bucata din armura medievala care era folosita de catre cavaleri pentru a-si proteja picioarele. Deci am putea spune ca este o lovitura heavy metal.
  Sunteti singura formatie care a mers pe acest concept: prezentarea ororilor din razboaie si in special din cele doua conflagratii mondiale. Ce v-a facut sa va orientati spre aceste versuri?
  Este un subiect care ne intereseaza mai mult decat orice altceva. Din pacate niciunul dintre noi nu am participat la vreunul din aceste razboaie, insa avem faptele istorice pe care ne bazam si care ne inspira. Ne ajuta mai mult sa scriem despre asta decat despre niste intamplari fictive.
  Ultimul album al formatiei, „Coat Of Arms” (notat cu 9 de catre Maximum Rock Mag.) merge pe aceeasi linie. Cum l-ai descrie in cateva cuvinte?

Sabaton: stim ca fanii romani sunt de-a dreptul nebuni

  Este un album conceptual inspirat de cel de-al doilea razboi mondial, ale carui versuri au fost realizate si cu ajutorul ideilor venite de la fanii nostri. Ne-am rugat toti fanii sa ne trimita idei pentru piese si am primit peste 10.000 de raspunsuri. Am fost pur si simplu impresionati si pot sa spun ca tot albumul este bazat pe ideile fanilor nostri!
  Ati mai avut un concert in Romania. Cum vi s-a parut publicul?
  Sa stii ca de fapt am cantat de doua ori la un festival din Transilvania, a fost foarte frumos, insa nu am ajuns niciodata la Bucuresti, ceea ce inseamna ca suntem nerabdatori pentru a trai aceasta experienta noua. Cand am participat la acel festival pot sa spun ca am fost socati sa vedem cata lume a auzit de Sabaton si cat de bine se cunosc versurile pieselor. Tot concertul am fost “acompaniati” de public, ceea ce a fost extraordinar.
  La ce va asteptati de la urmatorul concert din Romania?
  Toate trupele cu care am fost pana acum in turneu ne-au spus de fiecare data ca fanii romani sunt de-a dreptul nebuni. Am avut si concerte in jurul Romaniei la care am intalnit fani veniti special ca sa ne vada si care au stat in primul rand, cantand cot la cot cu noi. Prin urmare, avem niste asteptari foarte mari de la acest concert. Si sunt sigur ca si noi suntem asteptati acolo.
  De obicei in concerte folositi efecte vizuale, flacari. Sa ne asteptam la asa ceva si la concertul din Romania?
  Noi pregatim ceva special pentru fiecare concert insa uneori suntem limitati de  locatie, de dimensiunile scenei sau de tot felul de reguli locale. In mod sigur insa vom pregati ceva deosebit pentru acest concert.

  Un mesaj pentru fanii din Romania…
  Suntem nerabdatori sa ajungem la Bucuresti, am auzit ca vanzarile merg foarte bine pana acum, asa ca sunt sigur ca nu va fi ultima oara cand vom canta in Romania. Pentru noi va fi pentru prima data la Bucuresti, insa in mod sigur nu si pentru ultima data. Primele dati sunt intotdeauna cele mai spectaculoase, asa ca fiti pregatiti pentru un show incendiar!

  (Nelu Brindusan)

  Reamintim ca Sabaton va sustine un concert la Bucuresti, alaturi de Alestorm, Steelwing si Bolthard, in data de 17 noiembrie 2010.

Sabaton: stim ca fanii romani sunt de-a dreptul nebuni

  Amanunte la: www.promusicprod.ro/sabaton.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*