Natura Fest (The Amsterdams, Grimus, Les Elephants Bizarres, Toulouse Lautrec, Domino, Tony Babbon)/5-6 iunie 2015, Parc Cișmigiu, București

328 vizualizări

Weekendul 5-6 iunie a însemnat Natura Fest în Parcul Cişmigiu din Bucureşti, un eveniment-concept şi o iniţiativă salutară care a prezentat publicului un altfel de show, într-un decor verde.

Mesajul eco-friendly al spectacolului a fost foarte bine primit de publicul numeros prezent la Natura Fest, dornic să asculte câteva dintre cele mai iubite formaţii româneşti ale momentului. Pe scenă au urcat Domino, The Amsterdams, Toulouse Lautrec (vineri, 5 iunie) şi Tony Baboon, Grimus, Les Elephants Bizarres (sâmbătă, 6 iunie).

Formaţiile au susţinut concerte acustice sau semi-acustice, bucurându-se de o sonorizare surprinzător de bună şi de o atmosferă degajată, intimă şi, nu în ultimul rând, „green”. Festivalul a fost deschis vineri, 5 iunie,  de Domino, o formație tânără (înființată în 2013) din Sibiu, care a stârnit apetitul publicului cu un mix între rock alternativ și elemente de folclor.

Au urmat băieții de la The Amsterdams, deja consacrați în peisajul muzical autohton. Show-ul acustic complex din punct de vedere al orchestrației, sensibil și plin de emoție a atras oamenii în jocul muzicii trupei și a creat o atmosferă de plăcută reverie. Setlistul a fost pe gustul fanilor și s-au auzit melodii ca „Twin Song”, „Sunology” și „Where To Go”.

După spectacolul The Amsterdams, au urcat pe scenă Toulouse Lautrec, care au prezentat o cu totul altă latură a live-ului lor, punând la cale un set acustic delicios, catchy și plin de zvâc, care a sunat bogat și echilibrat. Astfel, Toulouse Lautrec a arătat că este o trupă versatilă, ce nu se teme să experimenteze cu sound-ul său.

Natura Fest Facebook

Seara zilei de 6 iunie a început cu show-ul Tony Baboon, o formație de Tropical Jazz, cu influențe trip-hop, rap, reggae, pop, rock și world-music. Sonoritățile eclectice au setat o dispoziție colorată și animată iar publicul a rămas cu dorința de a asculta mai mult din ceea ce are de oferit acest grup, aflat la început de drum.

A venit rândul clujenilor de la Grimus care au arătat de ce formația este una dintre cele mai de succes din țară la momentul actual. Bogdan, solistul trupei, a făcut un show de zile mari, în stilul în care ne-a obișnuit. A coborât de pe scenă, s-a amestecat cu publicul, a făcut poze cu acesta, l-a luat la dans și nu s-a lăsat până când nu a ridicat mulțimea în picioare. S-au auzit melodii ca „Privește-mă”, „In a Glimpse”, „High” și multe altele iar, la final, oamenii încă nu se săturaseră de spectacol.

Les Elephants Bizarres a încheiat Natura Fest cu un mood funky și fun, având și doi invitați speciali pe scenă – un percuționist și o vocalistă. Cei doi au dat o savoare aparte melodiilor formației. Setlistul a fost încărcat de hit-uri, de la „Hello (Says The Devil)”, „Paper Puppets” și „In culori”, la „Girls Gone Wild”.

Natura Fest s-a terminat cu mult dans, într-o atmosferă perfectă de voie-bună. Sperăm să luăm parte și la viitoare ediții ale unor asemenea evenimente care prezintă, pe lângă concerte atractive, și un mesaj pro-mediu.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*