Noul album al lui Ozzy Osbourne a fost scris și înregistrat în 4 zile

324 vizualizări

„Ordinary Man”, cel mai nou album solo al lui Ozzy Osbourne, se va lansa via Epic Records în prima parte a anului 2020. A fost înregistrat în Los Angeles, iar la instrumente îi avem pe producătorul Andrew Watt la chitară, Duff McKagan (Guns N Roses) la bass și Chad Smith (Red Hot Chilli Peppers) la tobe.

Acest album a fost un cadou de la cea mai mare putere a mea, spune Ozzy. E o dovadă pentru mine că n-ar trebui să renunțăm niciodată.

Într-un interviu cu Billboard, Andrew Watt – producătorul lui Post Malone pe care Ozzy l-a întrebat dacă vrea să colaboreze pentru noul său album după finisarea piesei „Take What You Want” – spune că în patru zile au fost gata cu scrisul și înregistratul.

Următoarea zi (după ce Ozzy a tras vocea pentru piesa alături de Post Malone), Ozzy mi-a dat mesaj și zice ‘vreau să facem un album împreună’. I-am zis ca da, ar fi super, dar sunt în stare să fac asta? Am luat telefonul și l-am sunat pe Chad Smith și i-am zis ‘Ozzy m-a întrebat dacă vreau să fac un album cu el, te bagi?’ și el zice ‘faci mișto de mine? Când?’ Apoi l-am sunat pe Duff McKagan de la Guns N’ Roses și a zis la fel.

Am scris și înregistrat întregul album al lui Ozzy, din punct de vedere muzical, în patru zile. Fără premeditări. Ne-am strâns toți trei în subsolul meu, am pus căștile, ne-am uitat unii la alții și am scris 12 piese, din care 10 alcătuiesc albumul. A fost magic. Nici măcar nu-mi mai aduc aminte. Apoi a venit Ozzy pe la mine să asculte. I-am pus toate cele 10 piese la volum maxim și zice doar „e mișto”. Inima mi s-a dus direct în gât. Zice ‘te sun mâine’, se ridică și pleacă. M-am panicat, zic ‘oh Doamne, îl urăște, ce fac?’. Mă sună următoarea zi și-mi spune ‘ok, când ne apucăm de scris?’ 

Știu că sună de parcă am inventat totul, dar următoarea zi a venit și am făcut albumul de la cap la coadă – toată muzica, toate solourile, vocea – în patru săptămâni. E cea mai mare realizare a mea pentru că a trezit copilul de 12 ani din mine. Nu mă înțelegeți greșit – îmi place muzica pop pe careo fac, dar simt că am fost născut să fac asta: chitară rock. Am putut să fiu Randy Rhoads în 2019.

Ultimul album solo al lui Ozzy a fost lansat în 2010, dedicându-și timpul formației Black Sabbath și promovării noului material discografic „13”, dar a avut și câteva concerte solo, iar ultimul an a însemnat doar tratamente, recuperări, amânări de turnee și stat acasă.

Puteți asculta primele două piese extrase de pe album aici și aici.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*