Obscura lucrează la un album nou

240 vizualizări

Formația germană Obscura revine în forță cu informații noi despre următorul album de studio. După încheierea seriei-concept „Cosmogenesis”, începută în 2009 cu albumul cu același titlu și încheiată în 2018 cu „Diluvium”, era și timpul ca tech death-ul lor să exploreze și altceva.

Chitaristul și vocalistul Steffen Kummerer a dezvăluit în decembrie 2019 într-un interviu cu Kronos Mortus News că Obscura se află în plin proces de scriere al noului album, primul album din 2009 încoace care va fi în afara „Cosmogenesis”, iar în curând vor intra în studio pentru a-l înregistra.

Deja scriem piese pentru noul album Obscura. Suntem cam la mijlocul scrisului, iar între timp pregătim și următorul turneu. Plănuim să mergem în studio la vară. Acum negociem să vedem cine produce, unde și când facem asta. O să avem un an foarte aglomerat!

Despre evoluția trupei, Kummerer spune: Dacă ne asculți primul demo din 2003, practic am amestecat niște black și death metal, puțin thrash și am băgat și câteva bucăți de prog. Deci nu ne-am schimbat prea mult, singura diferență e că suntem muzicieni mai buni decât eram atunci. Cântăm ce ne place, dar ne ținem de punctul din care am plecat.

Deci nu vom deveni vreo trupă cu un vocal feminin, simfonică, nu știu, ceva trupă gotică pe viitorul album. Cu siguranță vom cânta ce ne place și vom încerca s-o menținem interesantă. Deci clar rămânem unde suntem cu trupa, dar în același timp ne mai mutăm puțin, mai băgăm niște idei. Dacă vedeți diferența dintre Akroasis și Diluvium sau Omnivium și Akroasis, toate albumele sună puțin diferit. Și e bine. Nu vreau să mă repet și următorul album o să fie la fel, dar cu foarte puțin ceva nou. 

Cu siguranță ne vom păstra sound-ul, deci clar bazele noastre rămân în death metal, dar să vedem unde ajungem. Încercăm să fie interesant și pentru noi, și pentru voi.

„Diluvium” este al cincilea album de studio Obscura și a fost lansat pe 13 iulie 2018 via Relapse, primul album alături de chitaristul Rafael Trujillo și albumul care a pus capăt seriei „Cosmogenesis”.

Imagini pentru obscura diluvium


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*