Red Hot Chili Peppers au lansat albumul Return of the Dream Canteen

Red Hot Chili Peppers
Red Hot Chili Peppers

Americanii de la Red Hot Chili Peppers au lansat pe 14 octombrie 2022 albumul Return of the Dream Canteen, sub sigla Warner Records, cuprinzând două LP-uri și un single CD. Acesta este cel de-al doilea album al trupei din Los Angeles lansat în acest an, după lansarea materialului discografic Unlimited Love în luna aprilie. De fapt, este pentru prima dată în istoria trupei cand lansează două albume în același an. Cel mai probabil, evenimentul care a contribuit la productivitatea trupei din ultimul an este revenirea chitaristului John Frusciante.

Fondată în 1983, formația Red Hot Chili Peppers are în discografie nu mai puțin de 13 albume. Trupa americană a primit 6 premii Grammy a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în anul 2012 și a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame in 2022.

Albumul Return of the Dream Canteen a fost înregistrat în aceeași perioada cu albumul Unlimited Love, ambele purtând semnătura lui Rick Rubin. Unlimited Love a ajuns pe locul întâi în topul Billboard 200 în primăvara acestui an. Formatia americană a mai avut o lansare de album dublu: este vorba despre Stadium Arcadium, care a apărut pe data de 5 mai 2006, fiind ultimul album alături de chitaristul John Frusciante.

Recent, Red Hot Chili Peppers au primit 3 nominalizari la American Music Awards pentru „Favorite Rock Artist”, „Favorite Rock Album” și „Favorite Rock Single”. Totodată, aceștia au fost nominalizați la MTV Europe Music Awards, la secțiunea „Best Rock Song”.

Ultimul show pe anul acesta al muzicienilor din Los Angeles urmează a avea loc pe data de 16 octombrie, ca headlineri în cadrul festivalului Austin City Limits Music Festival, urmând ca în luna ianuarie 2023 să-și continue turneul în Australia și Noua Zeelandă.

Albumul Return of the Dream Canteen are 75: 04 minute, toate piesele fiind scrise de Anthony Kiedis, Flea, John Frusciante și Chad Smith. Single-ul Eddie este o melodie tribut pentru Eddie Van Halen, care a încetat din viață cu 2 ani în urmă.

Return of the Dream Canteen, track listing:

 1. Tippa My Tongue
 2. Peace and Love
 3. Reach Out
 4. Eddie
 5. Fake as Fu@k
 6. Bella
 7. Roulette
 8. My Cigarette
 9. Afterlife
 10. Shoot Me a Smile
 11. Handful
 12. Eddie
 13. Bag of Grins
 14. La La La La La La La La
 15. Copperbelly
 16. Carry Me Home
 17. In The Snow

Bonus Tracks: 

The Shape I’m Takin’ — Japanese CD bonus track

Whatchu Thinkin’ (Live in Paris) — Tour edition bonus track


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*