Renaissance au anunțat Farewell Tour USA

Renaissance Farewell Tour în SUA
Renaissance Farewell Tour în SUA

RENAISSANCE au anunțat Farewell Tour USA în perioada 17-31 Octombrie.

RENAISSANCE este o formație engleză de rock progresiv, cunoscută mai ales pentru hitul lor din 1978 de top 10 din Marea Britanie, „Northern Lights” și melodii clasice de rock progresiv, precum „Carpet of the Sun”, „Mother Russia” și „Ashes Are Burning”. Au dezvoltat un sunet unic, combinând o voce principală feminină cu o fuziune de influențe clasice, folk, rock și jazz. Elementele caracteristice ale soundului RENAISSANCE sunt gama vocală largă a lui Annie Haslam, acompaniamentul proeminent de pian, aranjamentele orchestrale și armoniile vocale.

În perioada lor de aur (1972-1979), RENAISSANCE a lansat șapte albume, a făcut turnee extinse și au avut SOLD OUT trei nopți la rând la Carnegie Hall, cu Tony Cox dirijând Filarmonica din New York. Succesul trupei s-a concentrat în mare parte în Statele Unite ale Americii, unde au devenit o formație ICON.

RENAISSANCE au anunțat datele turneului de adio „In Gratitude” din SUA, din toamna anului 2024. Turneul marchează 54 de ani de la formarea formației și al 16-lea an consecutiv de turnee de la reactivarea sa în 2009. „Suntem foarte mândri, dar triști să anunțăm turneul nostru de adio „In Gratitude””, a declarat Annie Haslam, acum în vârstă de 77 de ani. „Unde a plecat timpul? Privind înapoi de-a lungul anilor, cred că am făcut istorie în lumea rockului progresiv și simfonic„.

Ea a continuat: „Să cânt cu RENAISSANCE din 1971 a fost întreaga mea viață. Încă îmi place să cânt aceste cântece unice, suprarealiste, dramatice și romantice. Am avut ocazia sa cânt alături de unele dintre cele mai bune orchestre din lume. Toate astea s-au născut din muzica lui Michael Dunford, John Tout, Terry Sullivan și Jon Camp combinată cu versurile emoționante și poetice ale lui Betty Thatcher. Muzica noastră a umplut inimile și mințile a mii de fani din întreaga lume. Totul a început pentru mine, cu un vis din copilărie care s-a încheiat în acest miracol numit RENAISSANCE ! Rave Tesar este un om extraordinar și un muzician cu care am lucrat în trupa mea solo din 1989 și cu RENAISSANCE din 2009. De-a lungul anilor câțiva muzicieni foarte talentați au intrat în trupa noastră, iar devotamentul și munca lor grea au adăugat longevitate și personalitate trupei în turneu”.

Datele concertelor Renaissance In Gratitude Farewell Tour 2024 sunt :

Oct 17: NY New York The Town Hall
Oct 18: NY Albany Lewis A. Swyer Theatre at the Egg
Oct 19: CT Ridgefield The Ridgefield Playhouse
Oct 20: MA Boston City Winery
Oct 23: MY Rochester The Theater at Innovation Square
Oct 24: NY Homer Center for the Arts of Homer
Oct 25: NJ Newton The Newton Theatre
Oct 26: PA Lansdowne Lansdowne Theater
Oct 29: IL Edwardsville Wildey Theatre
Oct 30: IL Edwardsville Wildey Theatre

Componența RENAISSANCE este :

  • Annie Haslam – vocal, percuție
  • Rave Tesar – keyboards, piano
  • Mark Lambert – chitară, bass
  • Frank Pagano – tobe, percuție
  • Leo Traversa – bass
  • Geoffrey Langley – keyboards

PS: Îmi amintesc cât de căutate erau albumele RENAISSANCE la sfârșitul anilor 80 în Bucuresti. Rockerii bucureșteni se strângeau seara la Gradinița (pe Magheru) și la Turist (în Piața Romană). Pe lânga astea, existau berăriile „Lido”, „Butoiaş” și „Cina”. În aceste locații, rockerii veneau cu albume rock și se făceau schimburi pentru cateva ore. De multe ori, am luat un vinyl, mergeam repede acasă și îl înregistram pe casetă și îl duceam înapoi seara celui de la care l-am luat. În afară de cele 3 albume Slayer („Show No Mercy”, „Hell Awaits” si „Reign in Blood”), cele mai căutate albume erau cele ale formației RENAISSANCE. Pentru a primi la schimb un vinyl RENAISSANCE, trebuia să oferi 4-5 albume de rock cu alte formații …


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*