Reprezentanți ai Bisericii din Suceava nu sunt de acord cu concertul Dark Funeral pe motiv ca se promovează satanismul

Potrivit website-ului dragusanul.ro, deținut de unul dintre organizatorii festivalului Bucovina Rock Castle, unii dintre reprezentanții Bisericii Române nu sunt de acord cu prezența formației suedeze Dark Funeral deoarece într-un videoclip de al său „ard cruci, pentagrame, țin în mâini cranii și capete de porci, beau sânge de animal”.

Motivarea continuă într-un mod și mai aberant: „Concertarea acestei trupe nu este act de cultură, și nu va crea o legătură puternică între oameni, așa cum se dorește. Muzica trebuie cântată, nu zbierată și răcnită. Muzica este optimistă li veselă și ne duce cu gândul la lucruri frumoase”. Întregul comunicat al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava poate fi citit mai jos.

Nu este prima dată în ultimii ani când anumite mișcări se declară împotriva organizării unor concerte: în anul 2012, Noua Dreaptă a cerut autorităților de la București să oprească desfășurarea concertului Marduk, deoarece aceștia sunt considerați „satanişti ce promovează ura împotriva creştinismului şi neonazismul”.


7 Comments on Reprezentanți ai Bisericii din Suceava nu sunt de acord cu concertul Dark Funeral pe motiv ca se promovează satanismul

 1. Oare Dumnezeu nu s-au suparat pe asa zisi crestini cand au zis ca cei din Colectiv meritau sa moara ?Niste ipocriti imi e scarba de ei.

 2. Oare Dumnezeu nu s-a suparat pe asa zisi crestini cand au zis ca cei din Colectiv meritau sa moara ?Niste ipocriti imi e scarba de ei…..

  • Ioana,
   Crestinii nu au zis ca acei oameni meritau sa moara, Doamne fereste! Asta am vazut doar in niste comentarii de nu stiu de pe unde din internetul asta mare ale unora, care declarau ca sunt crestini ortodocsi „cu acte in regula” chipurile. S-ar putea ca in realitate aceia sa fi fost altceva cu ei, oricum nu-i putea nimeni verifica daca sunt sau nu ceea ce se pretind a fi, ce ii cunostea cineva? Mie imi suna mai degraba a atac din partea unora.
   In privinta acestei formatii, Biserica a reactionat si e normal sa fie asa. Haideti sa va spun un lucru, pe care nu multa lume il spune. I s-a luat un interviu unuia din membri formatiei si declaratia sa a fost urmatoarea: „Concertele noastre nu sunt doar concerte. Sunt ritualuri catre Satan. Un tribut satanei.” si „Audienta urmareste de fapt un ritual satanic”. Respectivul are (banuiesc) pseudinimul „Emperor Magus Caligula”, iar la interviu a participat si sotia sa „Ishtar”. Sursa este youtube, dau si link-ul https://www.youtube.com/watch?v=rMmgcFUnOPc.
   Asadar, dati-va seama cat de nociv pentru cei foarte tineri asa ceva, pentru psihicul lor, dar si pentru suflet. Asadar, nu biserica a reactionat, nu pentru a fura bani, ci pentru a atrage atentia asupra unor lucruri. Eu cred ca au dreptate.

 3. Asa si? Mi se rupe de ce zice biserica…Cu cat mai multe obiectii din partea lor cu atat mai multa antipatie.Nu au nici cea mai mice autoritate asupra noastra.

 4. „Omul nu va fi niciodată liber până când ultimul rege nu va fi spânzurat cu maţele ultimului preot.” – Diderot.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*