Robert Plant nu se mai „regăsește” în „Stairway To Heaven”

Una dintre cele mai bune, populare, adorate și ce mai vreți voi piese din toate timpurile este, evident, „Stairway To Heaven”. Indiferent de ce stil de muzică asculți cel mai des, ai auzit „Stairway To Heaven” cel puțin o dată în viață și ți s-a făcut pielea de găină.

Apărută pe al patrulea album Led Zeppelin în 1971, „Stairway To Heaven” a adus și bune și rele formației, fiind chiar dați în judecată, să nu mai zicem de faza cu „dacă îi dai play invers are mesaje satanice” din 1982.

Zeci de ani mai târziu, într-un 2019 destul de avariat din multe puncte de vedere, vocalistul Robert Plant spune că nu se mai regăsește în versurile baladei așa cum se regăsea pe vremuri. Într-o discuție la emisiunea radio Ultimate Classic Rock Nights, Plant dezvăluie:

Bineînțeles, a fost o piesă bună. Construcția muzicală e foarte, foarte bună. E unul dintre cele momente care chiar n-au nevoie de vocal – de fapt, o să reziste fără vocal, sunt sigur de asta. Din punct de vedere al versurilor, nu mă mai regăsesc pentru că a trecut atât de mult timp. N-aș avea nicio intenție să mai scriu ceva atât de abstract. Mă uit la ea și mă înclin, cred că sunt părți incredibile în piesa asta. Felul în care Jimmy (Page) duce muzica, felul în care vin și tobele aproape de un climax și apoi continuă… e o piesă foarte frumoasă. Dar din punct de vedere al versurilor, chiar și vocal… Nu sunt atât de sigur de asta.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*