Rock Over Luduș 2016 / 22-23 iulie / Parcul Tineretului, Luduș

Rock Over Luduș 2016 văzut prin ochii organizatorilor
Articol semnat de Daria Moldovan

Iată că s-a terminat și cea de-a doua ediție a festivalului Rock Over Luduș, un festival de muzică rock care întrunește în fiecare an la Luduș cele mai bune formații autohtone și nu numai. Desfășurat în perioada 22-23 iulie 2016, evenimentul a avut loc în Parcul Tineretului, un mic parc situat pe malul râului Mureș, care a beneficiat și de un loc de campare, îngrădit și păzit, dar mai ales gratuit pentru participanții veniți cu corturile de prin alte orașe. Chiar dacă ploaia nu a ocolit orașul Luduș în ambele zile, nimic nu a putut opri publicul de la distracție și muzica bună!

Prima zi a început puțin după ora 17:30, cu trupa KAZAH din Ungaria, o formație relativ nouă, dar cu multă experiență artistică. Stilul lor hardcore a ridicat lumea în picioare încă de la început, participanții rămânând foarte impresionați de prestația băiețiilor de la KAZAH.

Următorii care au urcat pe scena de pe malul Mureșului a fost trupa sibiană E-An-Na. Wall of death, hore și moshpit-uri – cam așa a trăit publicul experiența E-an-na și al lor stil de ”mioritic” metal. Momentul lor a fost marcat de imensa horă făcută pe melodia ”Sârbă Ciobănească”, unde chitaristul formației a coborât de pe scenă și a intrat în mijlocul ei.

Parcul a fost „zguduit” de cea dea treia formație prezentă, și anume GOTHIC, care a fost foarte energică si a știut să facă publicul să simtă energia pe care membrii trupei au dorit sa o transmită. Vocea puternică a solistului Lazăr George, dar mai ales întregul dinamism al formației au făcut ca lumea să se ridice de la mese

Penultima trupă a serii, HTETHTHEMETH, a fost o apariție fascinantă pentru publicul de la Luduș. Brașovenii avangardiști au reușit să facă un show de zile mari, lăsând atât publicul ludușean, cât și pe cei veniți din afara orașului, plăcut impresionați.

Și iată, astfel, că prima zi a fost încheiată cu GOD, o trupă cu o reprezentație scenică unică în țară. Melodii cunoscute precum „Legea Pământului”, „Greuceanul” și „From the Moldavian Ecclesiastic Throne” au răsunat până târziu în noapte. Formația nu doar că a cântat, dar a oferit și un adevărat spectacol cu oameni costumați în daci și torțe aprinse pe scenă – un adevărat show pentru public.

A doua zi a început tot în jurul orei 17:30, de data aceasta cu trupa MARCHOSIAS pe scenă, o formație de experimental black metal care a participat și la prima ediție a festivalului. Deși au un stil puțin mai ”brutal” față de celelalte formații, clujenii de la Marchosias au reușit să strângă și de această dată public încă de la începutul concertului.

Cei care au urcat pe scenă apoi au fost cunoscuții clujeni de la FOR THE WICKED, una dintre cele mai energice trupe din întregul festivalul. La fel ca Marchosis, aceștia au cântat și în prima ediție, de data aceasta venind, însă, cu un repertoriu total diferit, cu piese noi care vor apărea pe viitorul lor EP ce va fi lansat în toamnă. Pe tot parcusul concertului s-au făcut moshpit-uri și wall of death-uri.

Chiar dacă a plouat puțin, acest lucru nu a oprit publicul să stea în picioare și să asculte următoare trupă care a urcat pe scenă, TIARRA – formație complexă care a făcut publicul să nu mai țină cont de vremea rea și să se distreze. În tot acest timp, organizatorii s-au pregătit, punând fân pe jos pentru ca toți cei care participă la moshpit-uri să nu alunece. Trupa a transmis energie către public și au făcut o atmosfera placută, cântând atât melodii vechi, cât și noi.

IMPLANT PENTRU REFUZ, penultima formație de sâmbătă, a uimit publicul prin energia și entuziasmul de nestăpânit al solistului, dar mai ales prin dorința mare de a concerta și de a-i face pe ascultători să empatizeze cu el. Deși avea un picior în ghips, acest lucru nu l-a împiedicat deloc să sară și să se distreze. Toți au fost în extaz, au dansat și au cântat împreună cu IPR, în timpul concertului făcându-se și nelipsitul crowd surfing.
Ultima trupă care a urcat pe scenă a fost DIRTY SHIRT, maramureșenii revenind pe scena de la Luduș și în acest an. Dirty Shirt este o formație dragă ascultătorilor de crossover folkcore metal, de care nu te poți plictisi și la care nu ai cum să stai pe loc și doar să asculți. În timpul show-ului făcut de cei de la Dirty Shirt, întreg parcul urla pe melodia „Pitbull Terrier”, oamenii făceau horă pe „Săracă inimă mea” și interacționau intens cu formația.

Spre final organizatorii au pregătit și o surpriză, oferind publicului ludușeană un spectacol live cu una dintre cele mai vechi trupe de rock din Luduș, COMATI.

După încheierea celei de-a doua ediții a festivalui, organizatorii au transmis următoarele:

„Mulțumim tuturor celor care ați fost prezenți la Rock Over Luduș și care susțineți în continuare scena metal din țară. Voi ați fost eroii acestui festival!
Muțumim trupelor participante: KAZAH, E-an-na, Gothic, Hteththemeth, GOD, Marchosias, For the Wicked, Tiarra, Implant PentruRefuz, Dirty Shirt și Comati.
Mulțumim tuturor voluntarilor pentru efortul depus, partenerilor: Ciuc, Domeniile Sâmburești, Diana Trans, Leoni, Copytech Computers și partenerilor media: Radio Transilvania, Ziarul Punctul și Radio Cluj.
De asemenea dorim să mulțumim fotografei noastre Marmo Photography, omului nostru de pe imagine, Nagy Paul Sorel și tuturor comercianților prezenți la festival și Open Sky Production pentru serviciile profesionale de sunet și lumini.
Nu în ultimul rând, vrem să mulțumim partenerilor noștri, Maximum Rock Magazine și domnului Nelu Brîndușan, care a și prezentat evenimentul, pentru tot ajutorul și susținerea oferită.
Împreună am reușit să facem un festival frumos, cu o atmosferă plăcută și prietenoasă. Nimic nu ar fi fost posibil fără susținerea Primăriei și Consiliului Local Luduș. Vă mulțumim!”
, a declarat Daria Moldovan, PR Rock Over Luduș.

De asemenea, aceștia au stabilit ca și anul viitor festivalul să se țină în aceeași perioadă, și anume 21-23 iulie 2017. Mai multe detalii exacte ne vor fi oferite ulterior.

Organizatori Rock Over Ludus


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*