Rusii cred ca Sabaton e o trupa nazista. A ramas Rusia tot comunista?

1.158 vizualizări

Se pare ca desi traim in secolul XXI iar muzica rock a depasit cu succes epoca in care era tapul ispasitor pentru toate tarele sociale, unii oameni mai tin inca la prejudecati.

De data aceasta este vorba despre un politician rus care le-a facut zile fripte baietilor din formatia suedeza SABATON. Trupa a fost acuzata ca are convingeri naziste.

Sabaton urma sa sustina un concert in Rusia weekendul viitor iar politicianul incearca sa impiedice grupul sa patrunda in tara. Acesta duce o adevarata campanie prin care vrea sa convinga Guvernul rus ca formatia este nazista.

Trupa a emis un comunicat oficial de presa:

Au castigat cumva nazistii batalia de la Stalingrad? Am auzit ca unele organizatii si anumiti reprezentanti politici care pretind ca ne studiaza muzica au ajuns la concluzia ca Sabaton este o formatie nazista si ca aparitia noastra la cea de-a 70-a aniversare a bataliei de la Stalingrad ar trebui anulata. Acest show urmeaza sa aiba loc peste cateva saptamani in Volgograd. Mai mult, unii oameni cred ca vom profana steagul rusesc in timpul concertului – ceva ce nu am facut niciodata si nici nu avem de gand sa facem – si fac tot posibilul sa ne impiedice sa cantam in Rusia! Stim ca rusii sunt mult mai inteligenti de atat si speram ca ne va fi permis sa sustinem acest concert in onoarea evenimentului istoric si a soldatilor rusi care au luptat pentru libertatea lor. Sabaton este si a fost intotdeauna a trupa NON-POLITICA si NON-RELIGIOASA, care are un respect profund pentru veteranii de razboi si pentru actele eroice si altruiste ale acestora, facute in vremuri de nevoie. P.S. Trebuie stiut ca formatiei Sabaton i s-a acordat titlul de membra de onoare a Diviziei „Scions of the 17th Airborne Division”, o organizatie formata din veterani de razboi care au luptat IMPOTRIVA nazistilor in ‘The Battle of the Bulge’ si ‘Operation Varsity’„, au scris membrii trupei.

Nu ne miram sa auzim ca formatiile de metal se confrunta cu asemenea prejudecati in Rusia. Sa nu uitam ca acum nu demult, Pussy Riot, o controversata trupa de punk formata din feministe, a fost destramata de catre autoritatile rusesti, care le-au arestat pe muziciene, incalcand dreptul acestora la libera exprimare.

Nu este prima data cand artistii rock se confrunta cu mintile inguste ale autoritatilor ruse.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*