Sacred Reich va lansa noul album la sfârșitul anului viitor

Chitaristul Wiley Arnett de la Sacred Reich a vorbit, într-un interviu, despre progresul sesiunilor de compoziție pentru următorul album, după Awakening, din 2019. El a spus: „A fost un proces uimitor. Nu am făcut o înregistrare mult timp din mai multe motive, dar unul dintre cele mai mari este că a lipsit inspirația . Ne bazăm cel mai mult pe Phil Rind, basistul și solistul trupei pentru o mare parte din procesul de scriere — sută la sută din versuri și aproape la fel de mult din muzică. Și dacă nu simte ca are ceva nou de spus sau nu este inspirat, atunci nu avem nimic de făcut. Și după acea pauză îndelungată și apoi revenind, începând să facem spectacolele de reuniune, am simțit din nou gustul. Și apoi copiii noștri cresc, se mută, absolvă liceul. Era ușor să te ocupi de-a lungul anilor de o trupă când nu ai alte responsabilități.”

Wiley continuă: Așa că, între lipsă de inspirație, lipsa ideilor noi și sentimentul că ar trebui să fim acasă, făcând lucruri importante, ne-am despărțit, desigur, pentru o vreme. Apoi am revenit. Fiecare spectacol s-a simțit ca o reuniune de liceu pentru noi. Și a fost atât de tare să mă întorc și să reaprindem acele conexiuni. Și a readus inspirația. Și apoi au venit evenimentele globale.”

„Întotdeauna am fost o trupă politică”, a continuat el. „Cred că atunci când vorbim de Awakening … Ei bine… Dintr-o dată au fost din nou inspirați”. 

„Ar fi fost ideal pentru noi să înregistrăm sau să lansăm ceva până la sfârșitul acestui an, dar deși am simțit presiune în acest sens, i-am rezistat Am refuzat să ne grăbim.. Nu este cea mai bună strategie pe hârtie, dar trebuie doar să venim cu un nou album doar atunci când simțim că a venit momentul. Awakening a fost o revenire grozavă. Mai avem două discuri în contractul nostru actual. Și, evident, nu îl scriem încă pe al treilea. Dar pentru al doilea, avem șase sau șapte melodii deja. Ne-ar plăcea fie 10, 12 piese. Acesta este un obiectiv. Nu scriem piese pentru aruncat. Nu suntem una dintre acele trupe care fac 20 de melodii și le aleg pe cele 10 preferate. Pur și simplu scriem până când simțim că avem un disc, apoi ne rezervăm timp pentru studio.”

„Am fost destul de ocupați anul acesta”, a adăugat Wiley. „A fost o nebunie. Am început în martie în Asia, Australia și Noua Zeelandă, ceea ce a fost o aventură. Nu am fost niciodată în câteva dintre acele locuri, cum ar fi Bangkok, Thailanda; Singapore, Vietnam. Așa că a fost uimitor. Și apoi ne-am întors acasă și am făcut turneul în SUA și acum ne pregătim să mergem în Europa. Așa că asta poate înăbuși creativitatea. Nu suntem una dintre acele trupe, cu căștile în culise, care scrie noul disc. Asta se întâmplă când avem timp liber. Ne liniștim gândurile și suntem creativi. A fost o perioadă nebună. Dar putem simți că avântul revine. Sperăm că începutul anului 2024 ne va găsi în studio. Și că vom anunța o lansare până la sfârșitul anului 2024.”

Awakening a fost lansat în august 2019, prin Metal Blade Records. LP-ul a fost produs de Arthur Rizk. A fost conceput de John Aquilino și masterizat de Maor Appelbaum. Albumul a marcat prima lansare a trupei Sacred Reich, de la revenirea bateristului Dave McClain.

Awakening a fost descris într-un comunicat de presă ca: „o colecție atemporală, compusă din thrash zdrobitor, groove, solo-uri nemaipomenite și versuri conștiente din punct de vedere social, demonstrând înțelegerea adevărată a tot ceea ce contează cel mai mult în lumea de astăzi”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*