Saturnus anunță noul album The Storm Within și lansează single-ul The Calling

Saturnus
Saturnus

După ani de așteptare, legendele daneze ale doom-ului s-au întors: Saturnus a lansat videoclipul noii piese The Calling, primulul single extras de pe viitorul lor album The Storm Within, care urmează să fie lansat pe 16 iunie 2023.

Toboșarul  Henrik O. Glass comentează: „Scânteile de inspirație vin și pleacă, dar unele dintre ele trăiesc în interior și ne conduc înainte. Trecutul ar putea să ne apese foarte mult umerii, dar alimentează și deciziile de a ne transforma prezentul în poezie pentru curajoși. Prin urmare, pentru ca viața și sângele să se combine și să scoată la vedere un nou orizont, este nevoie de o chemare interioară. Cu toate acestea, această chemare este umbrită de bocetul care se întinde din vremuri de necaz și țărmuri uitate. The Calling spune povestea celor care depășesc durerea și își găsesc puterea transformând sacrificiul în voință pură. Cântecul este noul nostru imn, care este izvorât dintr-o mare schimbare de perspectivă și din nevoia de a merge în sfârșit mai departe. Acesta este un apel a da curs pasiunii pentru toți cei care tânjesc după o schimbare în viața lor. Toate acestea fac ca aceasta melodie să fie perfect potrivită ca prim single, o piesă perfectă pentru a vesti noile furtuni pe care le vom depăși.”

The Storm Within track listing:
01. The Storm Within
02. Chasing Ghosts
03. The Calling
04. Even Tide
05. Closing The Circle
06. Breathe New Life
07. Truth
Prăbușirea valurilor, zgomotul ploii înghețate și sfâșierea necruțătoare a vântului, înțepenite între Marea Nordului și Marea Baltică sunt specifice în Danemarca, leagănul trupei Saturnus, țara ce cunoaște prea bine forța uneori letală a furtunile. Cu toate acestea, condițiile dure ale lumii naturale exterioare pot fi egalate și oglindite de frământările interioare și furtunile care năvălesc în minte și suflet. Titlul celui de-al cincilea album semnat de Saturnus, The Storm Within sugerează în mod intenționat atât lumea interioară, cât și lumea exterioară. Este evident că timpul îndelungat necesar danezilor să creeze acest album și motivele personale din spatele pauzei au contribuit și au inspirat foarte mult expresia sa artistică.

Saturnus s-a autodepășit cu The Storm Within. Temele muzicale ale mărilor, ploii și apelor furtunoase sunt o prezență subtilă și un fir călăuzitor de-a lungul pieselor care reflectă mânia, pierderea, melancolia și durerea în egală măsură. Măiestria pe deplin ajunsă la maturitate a acestui album este sublimă și extrem de dinamică, variind de la momente de calm până la izbucniri brutale. Lucrând din nou cu producătorul Flemming Rasmussen, trupa s-a asigurat, de asemenea, că sunetul „noului album se potrivește cu calitatea sa muzicală remarcabilă.
Saturnus 2023 lineup:
Thomas A.G. Jensen – voce
Indee Rehal-Sagoo – chitară
Julio Fernandez – chitară
Brian Hansen – bass
Henrik O. Glass – tobe
Mika Ditlev Gyldenøhr Filborne – clape, pian
Artist invitat:
Paul Kuhr (Novembers Doom) – voce pe Even Tide


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*