While She Sleeps, Blood Youth & Diamonds Are Forever @club Fabrica / 8.11.2016

410 vizualizări

Deja a trecut aproape o săptămână de când britanicii de la WHILE SHE SLEEPS au concertat în clubul Fabrica din București, într-o seară de marți în care metaliștii bucureșteni au petrecut mai ceva decât într-o noapte de weekend. Concertul a trecut, însă amintirea unei seri mișto încă rămâne.

Parcă ieri mă îndreptam spre Fabrica, unde am avut grijă ca timp de câteva ore să-mi pierd mințile pe melodiile de la While She Sleeps. Nu de alta, dar vânătăile de pe picioare și brațe țin să-mi amintească asta și acum. Spuneam într-o recenzie trecută că pentru mine un concert cu adevărat bun se cunoaște după numărul de vânătăi pe care îl am pe corp a doua zi sau cât de tare mă doare gâtul apoi. Că ce să faci, așa-i la „metale” – pogo, moshpit și headbanging cât cuprinde.

După cele spuse mai sus, se cunoaște, deci, ce fel de atmosferă a fost atunci. Specific de pe acum că aceasta nu este o cronică obișnuită de concert, cum nici concertul în sine nu poate fi încadrat în șirul unui simplu „gig” în oraș a unei „simple” trupe venită „de undeva”.  Și trust me, e de bine ce zic.

Am ajuns în Fabrica undeva în jurul orei 20:30, cred, spre dezamăgirea mea chiar la ultima melodie de la DIAMONDS ARE FOREVER. Shame on me, chiar mi-era dor de un concert cu ei (nu-i ratați la următoarele lor evenimente, sună chiar bine băieții).

Surpriza serii pentru mine (în afară de While She Sleeps, desigur) a fost muzica celor de la BLOOD YOUTH pe care, cu sinceritate recunosc, că nu îi ascultasem niciodată. Ok, doar 2-3 melodii cu câteva zile înainte de concert, însă doar atât. Și tocmai bine, că așa a fost și surpriza mai mare: eu am fost surprinsă, ceilalți au fost surpinși, până și trupa s-a bucurat de atmosfera pe care au făcut-o. Și uite așa, cu siguranță BLOOD YOUTH și-a făcut mulți fani români.

Și iată-i, în sfârșit, și pe cei pe care i-am așteptat atâta timp să vină: ladies & gents, WHILE SHE SLEEP!

Foarte interesant e că deși concertul a fost programat în timpul săptămânii, asta nu apărut a fi o problemă pentru metaliști. Nu o să mă apuc să înșir acum melodiile din setlist pentru că, sincer, nici nu mai știu care a fost ordinea lor. Și asta pentru că atmosfera a fost atât de nebună, încât tot ce conta în momentul acela era să simți muzica și atât.

S-a făcut pogo, crowdsurfing-ul bineînțelescă că nu a lipsit nici el, ce să mai, un concert pe care mulți se bucură că nu l-au ratat. Mulțimea a luat-o efectiv „razna” la fiecare melodie cântată de aceștia, iar asta s-a văzut în atmosfera creată.

Așteptăm și următorul concert cât mai curând, sperăm!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*