Sonata Arctica/ 31.01.2013, Virgin Oil Co., Helsinki

240 vizualizări

Read the English version HERE. Citeste aici versiunea in engleza.

Concertul formatiei SONATA ARCTICA din clubul Virgin Oil Co. din Helsinki, Finlanda, a transformat o seara banala de joi intr-un eveniment puternic si electrifiant. Localul era plin de melomani, adepti ai mai multor genuri muzicale, care abia asteptau venire ape scena a membrilor Sonatei.

Atmosfera era emotionanta iar nerabdarea se simtea in aer. Inaintea concertului, publicul a ascultat un playlist plin cu melodii metal si s-a pregatit sufleteste pentru cantare.

Cand formatia si-a facut aparitia, a fost intampinata cu un val de ovatii, iar vocalistul, Tony Kakko, a fost primit cu foarte multa caldura. Pe tot parcursul concertului, acesta s-a conectat foarte bine la auditoriu si a trimis mereu imbratisari virtuale fanilor. Chiar daca muzicianul era foarte racit, marturisind ca nu a putut sa-si foloseasca vocea timp de trei zile, acest lucru nu s-a facut simtit cand Tony a inceput sa cante.

Sonata resizeVocea artistului a sunat exceptional iar prestatia acestuia a fost puternica, scotandu-i in evidenta personalitatea scenica impresionanta. Ar trebui sa nu stii deloc muzica pentru a sustine ca Tony nu este un vocalist extraordinar, posesor al unui mare talent, dublat de experienta si profesionalism. 

Concertul a inceput cu “Only The Broken”, a continuat cu “Black Sheep” si “Alone In Heaven”; spre final s-au auzit melodii ca “Paid In Full”, “Replica” sau “Don’t Say”.

Si ceilalti membri ai formatiei au dat tot ce au avut mai bun. Claparul a fost energic si a alergat pe scena cu keytar-ul sau, oferind niste solo-uri grozave care l-au scos din rolul traditional de silueta din fundal. Elias Viljanen, chitaristul trupei, a stralucit prin riffurile sale.

Virgin Oil Co s-a dovedit a fi o locatie stilata, numai buna pentru un astfel de concert. Anii de experienta, plus numarul mare de turnee au transformat Sonata Arctica intr-o formative mareata si impecabila.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*