Trouble – The Distortion Field

242 vizualizări

Formatia TROUBLE facea parte din aceeasi generatie de doom-eri clasici ca legendarii Saint Vitus si Pentagram. Cu toate acestea, nu a avut niciodata succesul comercial inregistrat de colegii lor de breasla.

Albumul lor „Psalm 9” este considerat si acum un stalp al genului doom iar timp de ani buni grupul american a avut un statut cult in randul fanilor genului.

Ultimul disc al trupei, „Simple Mind Condition”, a fost lansat in 2007 si a primit foarte multe critici negative. De atunci pana in 2013 formatia nu a avut prea multa activitate.

Colac peste pupaza, din formula originala au ramas doar Rick Wartell si Bruce Franklin, chitaristii Trouble, Eric Wagner (voce) fiind inlocuit de de Kyle Thomas, cunoscut din Floodgate.

Noul disc, „The Distortion Field” urma sa fie comeback-ul maret al trupei dar, din pacate, lasa mult de dorit, nu atat din punct de vedere al calitatii strict „muzicale”, cat din perspectiva schimbarilor – sau, mai bine spus, a mutatiilor – stilistice suferite.

Desi prima piesa „When The Sky Comes Down” mai seamana cu vechiul stil Trouble, restul cantecelor se inscriu intr-o linie de stoner rock cu influente heavy metal si grunge. Este clar ca discul va dezamagi pe foarte multa lume.

Trouble s-a transformat in cu totul altceva din punct de vedere al stilului abordat si chiar daca „The Distortion Field” este un material produs bine – pentru un album de stoner/heavy metal – discrepanta dintre ceea ce a fost trupa si ce este acum este enorma.

Totusi, ceva din scheletul pieselor vechi ramane parte integranta din compozitii, regasindu-se in greutatea riffurilor si in tiparele ritmice. Desi materialul este cu totul altceva decat ceea ce am fi asteptat sa auzim, merita ascultat macar o data, de dragul vremurilor vechi.

Tracklisting:

1. When The Sky Comes Down
2. Paranoia Conspiracy
3. The Broken Have Spoken
4. Sink Or Swim
5. One Life
6. Have I Told You
7. Hunters Of Doom
8. Glass Of Lies
9. Butterflies
10. Sucker
11. The Greying Chill Of Autumn
12. Bleeding Alone
13. Your Reflection


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*