Trupa băimăreană de alternative metal Riot Monk lansează primul videoclip din carieră

1.057 vizualizări

Comunicat de presă

„Orișicui” e lansat ca primul single ce va apărea pe următorul EP al formației RIOT MONK, EP ce se află în stadiul de înregistrări și care va conține 4 noi compoziții.  Videoclipul single-ului „Orișicui” poate fi urmărit mai jos.

„Ce am vrut să facem cu Orișicui a fost să aducem într-o lumină sinceră și nepretențioasă modelul vizual, liric și instrumental al anilor ’90, momentul ăla în care toate trupele erau numite grunge, dar nici una nu știa să expună concret cum se identifică în acest sens. Cam așa ne simțim și noi în legătură cu brandurile stoner sau grunge. Le acceptăm, dar nu vrem să intrăm în tipar, nu neapărat. Într-un fel ne oferă foarte multă libertate artistică și vrem să explorăm mai degrabă acest aspect.

Versurile au fost inițial scrise în engleză, dar odată ce Radu le-a refăcut în română, am avut o altă piesă cu totul. De acolo s-a schimbat complet imaginea clipului, tema, interpretarea, a fost ca o piesă total nouă. Vom adăuga pe urmatorul EP și varianta demo în engleză”, au declarat cei de la Riot Monk.

Credits:

Recorded at DeMoga Studio: http://bit.ly/DeMogaStudio
Mix & Master by Vlad Bornuz: http://bit.ly/ForTheWicked
Directed & Filmed by Vlad Țoca: http://bit.ly/DirtyShirt
Edited by Radu Conopan: http://bit.ly/CreepsIG
Makeup by Mara Știru Conopan: http://bit.ly/CreepsRo
Additional vocals by Cristi Buhățel: http://bit.ly/ForTheWicked

Despre Riot Monk:

Născuți și crescuți pe malurile Săsarului, sub umbra Combinatului Siderurgic Pheonix Baia Mare, RIOT MONK au început să emită noxe din aria Grunge/ Stoner încă din 2015.  În ianuarie 2016, trupa lansează primul single, „This Tune”, urmat apoi în luna mai de lansarea primului EP, original intitulat „EP1”, care conține 3 piese. În anul care urmează pleacă în turneu prin România și Ungaria, culminând cu un concert la Finala Națională GBOB România, unde RIOT MONK devine vicecampioana României.

Mesajul trupei, atât muzical cât și pe scenă, este unul de alienare și nepăsare, rebeliune cu o cauză imaginată și rezolvată cu mult alcool, decibeli și haos. Suntem aici să ne simțim bine și nimic mai mult. Dacă îți plac Alice in Chains și Pantera și îți place să îți dai jos tricoul la mosh pit doar ca să enervezi elita, Riot Monk te așteaptă la o bere.

Riot Monk înseamnă:
Radu Iaszberenyi (Radu) – Voce și chitară
Mihai Goth (Mișu) – Chitar, voce și muzicuță
Lorand Czibere (Lori) – Bas și Voce
Alexandru Szendrei (Alec) – Tobe

Facebook – http://bit.ly/RIOTMONK-FACEBOOK
YouTube – http://bit.ly/RIOTMONK-YOUTUBE
Instagram – http://bit.ly/RIOTMONK-INSTAGRAM
Bandcamp – http://bit.ly/EP1-bandcamp
iTunes, Tidal, Spotify, s.a. – http://bit.ly/RIOTMONK-SPOTIFY


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*