Unearth înlocuiți de Bleed From Within la Rockstadt Extreme Fest

266 vizualizări

Din păcate, formația americană Unearth nu mai poate ajunge la Rockstadt Extreme Fest. Motivele sunt încă necunoscute, deși există o posibilă explicație: pe pagina lor de facebook, băieții au postat un afiș cu datele turneului european, începând cu ziua de 8 august (Villena, Spania), adică o săptămână după concertul susținut în cadrul Rockstadt Extreme Fest. Probabil au considerat că e o pauză foarte mare între cele două concerte și au considerat că n-au de ce să piardă o săptămână aiurea prin Europa pe, evident, costurile lor. Nimic oficial, doar părerea noastră.

Image may contain: 5 people, text

Trupa britanică Bleed From Within, înființată în 2005 și deja cu 4 albume de studio la activ, va canta pentru prima dată în România! Originari din Glasgow, au inceput sa aiba o ascensiune puternica in 2010 o data cu Metal Hammer Razor Tour deschizand pentru Sylosis si While She Sleeps si mai tarziu pentru Soilwork, All That Remains, After The Burial, Suicide Silence, Caliban si Rise To Remain.

În 2012, formația a semnat cu Century Media Records și a făcut turnee cu While She Sleeps, Miss May I, Bury Tomorrow iar în 2013 a participat la turnee cu Testament și apoi cu Megadeth. In acelasi an, Metal Hammer Awards Golden Gods a oferit trupei premiul „Best New Band”.

Cel mai recent album Bleed From Within este numit „Era” și a fost lansat în aprilie 2018.

Tobosarul Ali Richardson spune. „Suntem aici acum pentru din dragoste pentru muzică; dorința de a crea și de a distribui melodiile pe care noi ar trebui să le ascultăm. Nu există nimic care să ne poată îndepărta de acest lucru. ”

Albumul Era a fost inregistrat in două studiouri: Middle Farm Studios și propriul studio al trupei, BFW HQ. La Middle Farm, au facut echipa din nou cu Adam ‘Nolly’ Getgood (care a lucrat si cu Uprising, dar și Periphery, Animals As Leaders) pentru a înregistra tobele lui Richardson. Planul a fost de a termina înregistrările în șase zile, dar Richardson și Getgood au finalizat sesiunile în patru. Trupa a folosit celelalte două zile pentru a adăuga alte elemente de percuție, precum și pentru a testa tonurile de chitară înaintea sesiunilor de la BFW HQ. În timp ce au intrat în studioul propriu, Jones a preluat rolul producătorului și inginerului, asigurându-se că fiecare riff este perfect. In acest studio, trupa înregistrat chitarile, basul și vocea pe o perioadă de opt săptămâni.

Liric, “Era” este ceva nou. Înainte, luptele personale au dominat versurile, dar acum lumea din jurul trupei este subiectul. Problemele politices si din societate și primeaza in mesajul liric al grupului. Ali spune că „versurile sunt cea mai reflectivă și mai vizionată colecție pe care le-am pus vreodată la un loc”. De asemenea, copertă, creată de basistul Davie Provan, a fuzionat cu versurile la perfectie.
„Davie a venit cu conceptul spre sfârșitul procesului de compozitie”, spune Goonzi.
„Niciodată nu am facut noi artworkul deci este ceva importan. El a vrut să se impună cu adevărat ca artist și să creeze o piesă de artă originală care să transmită bine conceptul liric. Imaginea celor cinci mâini care ajung până la un scop final se potrivește perfect cu povestea trupei în ultimii câțiva ani, luptându-se cu greutăți și nascocind ceva semnificativ, de care suntem cu toții mândri „.

Urmatorii pasi sunt de a vedea Era trecand prin procesul de lansare, indeplinind promisiunea single-ului si videoclipului „Alive”, care deja acumuleaza recenzii bune si feedback super-pozitiv de la fani si critici. Bineînțeles, „Alive” a dat tonul unei trupe în ascensiune, unul pregatit pentru viitor.

Sursa: Rockstadt Extreme Fest


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*