Vino la Qfest 2019, o serie de concerte memorabile în Quantic

501 vizualizări

Ia ziceți, care mai e locul vostru preferat de mers la concerte prin București? Quantic? Și al nostru. Numai bine! Avem pentru voi o serie de concerte marca Qfest, așa că eliberați-vă perioada următoare și pregătiți-vă de distracție. Bilete găsiți pe AmBilet.ro.

Qfest Ziua I, 30.09: The Cosmic Dead & King Solomon

The Cosmic Dead – Proiect început în 2010, TCD explorează limitele exterioare ale Krautrock-ului, doom-ului  și a muzicii psihedelice, experimentând  extremele sunetului și fuzionand  într-un show de atmosferă și de mister …

King Solomon – Trupă formată din membri activi RoadkillSoda, Damage Case și Crossbone, King Solomon propune un show de stoner  experimental care de cele mai multe ori ajunge la un spectacol de improvizație, ceea ce te face să îi urmărești îndeaproape pentru că niciun concert de-al lor nu va semana cu precedentul sau următorul.

Qfest Ziua II, 01.10 : Ada Milea, Tapinarii, Fără Zahăr

Ada Milea și Bobo Burlăcianu – personaje de o tristețe comică zguduitoare. Nici muzică, nici teatru, sau (poate) amândouă exact în același timp.

Tapinarii – versuri sincere despre căsătorie, amante, copilărie, parenting, divorț, criza de 40, pitzipoance, libertate, fericire.

Fără Zahăr – este un concept muzical dulce – amărui care îmbină, pe acorduri simple, puţinele aspecte din viaţa românului, despre care încă se mai poate râde cu poftă

Qfest Ziua III, 02.10: Sur Austru, Downfall, Grimegod

Sur Austru – Sur Austru lansează  primul album, Meteahna Timpurilor, în București, pe 2 octombrie, la Quantic. „Meteahna Timpurilor” este un album conceptual ce prezintă ciclul și anomaliile anotimpurilor actuale în Transilvania. Prezentăm simbioza actuală a frumuseții peisajului autohton care se confruntă cu dezastrele naturale cauzate în mare parte de defrișarea în exces a pădurilor, astfel dereglând balansul străvechi.. Meteahna Timpurilor se va lansa pe piața mondială în data de 20 septembrie la prestigioasa casă de discuri Avantgarde Music din Italia. Albumul va putea fi achiziționat la concert sub formă de CD sau LP.

Grimegod – Înființată încă din 1991, cu 6 materiale discografice la activ, Grimegod este una dintre cele mai vechi găsti Underground din România. După o lipsă de mai bine de un an de pe scenele bucureștene, Grimegod revine în Club Quantic cu un show bazat pe albumul Wrong Roads și Under the sad and silent sky.

Downfall – Downfall este o trupă bucureșteană care și-a pus bazele în Decembrie 2016 și au fost catalogați ca abordând genul raw black metal. Combinația dintre muzica originală și temele nihiliste fac ca experiența publicului să fie unică.

Qfest Ziua IV, 03.10: Scandal, 1000facez

Scandal-streetpunk – Formată în 1998 la Bacău, #SCANDAL este una dintre puținele trupe de punk pe care le oferă scena independentă din România în acest moment. Trupa a devenit notorie în undergroundul local încă de la începutul anilor 2000 odată cu popularizarea nemuritorului imn anti-poliție ‚Patrula’ și a aparițiilor sporadice peste tot în România, în cadrul unor concerte dedicate.

Relocați la Londra, trei dintre scandalagii reformează trupa și lansează în timp record două EPuri în format CD, în 2016 și 2017, iar la începutul lui 2018 trupa face pasul decisiv în lumea vinilului, albumul ‚On A Roll’ fiind lansat în format 12” LP de către labelul german Spirit of the Streets Records.

Trupa a revenit în România în vara lui 2018, concertul aniversar de pe scena Quantic-ului adunând un public numeros, divers și efervescent, același lucru s-a întâmplat și la finalul lui 2018 când Scandal a susținut primul turneu românesc cu concerte la București, Cluj-Napoca, Craiova, Timișoara si Brașov. în 2019 Scandal a aparut în premieră pe scena a două mari festivaluri punk britanice, Rebellion și Undercover, de asemenea trupa a susținut primul turneu european ce a inclus apariții pe scenele festivalurilor open air Obscene Extreme din Cehia și Exit Festival din Serbia. Cel mai nou material al trupei, a fost lansat în primăvara lui 2019 și se numește‚ 5 Minutes to Riot’, lansat in format digipack CD și include alături de patru piese noi și varianta actualizată a piesei ‚Patrula’.

Concertul de pe 3 octombrie reprezinta singura apariție live a trupei la București in 2019, un punk rock show de la care nu aveți voie să lipsiți!

1000facez sunt 3 băieți mustăciosi ce poarta mândri titlul de underground band. În piesele lor poți auzi tot ce e mai bun din anii ’60-’70 fie ca e punk, reggae, rocksteady sau ska. Din 2013, acești crai de la rasarit de #Ciocana ne bucură urechile cu tot ce e posibil să te facă să dai din cap pe ritmuri de punk. Fii sigur că o să sari în sus, nu doar o să dai din cap la acest concert.

Qfest Ziua V, 04.10: Zob, E.M.I.L., Recycle Bin, Just Another Lie

ZOB. O trupă care nu mai are nevoie de nicio prezentare, se reîntoarce pe scena Q! Băieții au împlinit anul trecut 25 de ani de activitate, eveniment sărbatorit așa cum se cuvine, bineînțeles că tot la Quantic!

Inființată în anul 2000, E.M.I.L. este una dintre cele mai longevive și mai cunoscute trupe de punk-rock din România. Formația a urcat pe scenele tuturor festivalurilor importante din țară: B’ESTFEST (Bucuresti), Stufstock (Vama Veche), Tuborg live (Costinesti), TopT (Buzau) si altele. In 2007, E.M.I.L. au concertat in deschiderea concertului legendarei trupe americane de punk-rock NOFX. In 2009 si 2010 au desfasurat 2 turnee nationale care au culminat cu lansarea unui DVD: „10 Ani De Abuzuri, Excese si Imoralitati”. A urmat o perioada de 5 ani de concerte in tara si in doua orase din afara tarii: Berlin (2014) si Londra (2015).

Recycle Bin Band a avut onoarea să apară pe aceeasi scenă alături de trupe mai mult sau mai putin cunoscute din țară și de peste hotare.
Printre cele mai importante, se numară: LA PLEBE (USA), THE TOASTERS (USA), SICK ON THE BUSS (UK),MOLOTOV COCKTAIL (USA-RO), SILVER SHINE (HU), ANTI-CLOCKWISE (FRA), OTAKE (FRA), DAEMON 340 (UK), DAILY O.D. (FRA),UNDER AUTHORITY OF (BELGIA), BIBI RIBOZO & THE BANDITOS (PL), 3 FEET SMALLER (AU), GUANO APES, ZDOB SI ZDUB, CRAZY TOWN(USA).

Just Another Lie – Șapte băieți îmbrăcați la costum și o fată cântă reggae-lăutăresc. Pentru cine nu știe, ei sunt copiii nelegitimi ai cuplului Bob Marley – Gabi Luncă.
Versuri despre viață, mituri medievale, iubiri neîmplinite și cotidianul românesc. Pe scurt, „versuri cu tâlc, muzică cu zvâc”.
Trupa JUST ANOTHER LIE e formată din Marius Alexandru Ionescu (chitară bass), Sabin Mihoc (chitară), Cătălin Sauchea (chitară), Andrei Carleciuc (tobe), Georgian Oprea (saxofon), George Bonea (voceşi şi ukulele), Violeta Luncaşu (voce şi percuţie) şi Mareş Alexandru (clape)

Qfest Ziua VI: Altar, Implant Pentru Refuz, Ura De După Ușă

Inființată la Cluj-Napoca, formația ALTAR s-a impus înca de la primele apariții live ca fiind una dintre cele mai prodigioase trupe rock din România. Promotoare a muzicii de atitudine, ALTAR a scris un important capitol din istoria muzicii rock românești, editând doua EP-uri și cinci albume, concertând cu succes în toată țara, fiind nominalizată și desemnată în repetate rânduri de către public și presa de specialitate drept cea mai bună trupă rock românească.
După peste 27 de ani de prezență în prima linie a rock-ului românesc, ALTAR rămâne una dintre cele mai apreciate, populare și spectaculoase trupe live din tară, fiecare concert al formației fiind o experiență unică pentru orice public.

Implant pentru Refuz a crescut de-a lungul celor peste 21 de ani de existență printr-un sunet mereu proaspăt și versuri atent conectate la realitate. Cu o muzică pe deopotrivă sensibliă și plină de energie, Implant pentru Refuz scrie o poveste complexă în cultura muzicii contemporane din țara noastră.

Ura De Dupa Usa este una dintre cele mai longevive trupe de metal din România, fiind promotorii curentelor metal, thrash, hardcore, crossover, punk autohtone. Ultimul material discografic este albumul „Cicatrice” lansat in anul 2015 pentru promovarea caruia s-au facut o serie de concerte in tara. Povestea merge mai departe. Ura!

Sursa: comunicat de presă


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*