For The Wicked: „Tot ce vrem să facem este un schimb de energie între noi și cei care ne oferă șansa de a ne vedea live”

3.610 vizualizări

Un turneu, 19 concerte prin toată țara (două în afara ei) susținute de la începutul lui septembrie până acum și un EP al dracului de bun care o să-ți zdruncine creierul de la prima ascultare (asta dacă nu îl ai pe repeat deja): FOR THE WICKED a luat cu asalt orașele din țară pentru promovarea noului lor material, „II”, iar călătoria nici măcar nu s-a terminat.

Satu Mare și Oradea sunt ultimele concerte bifate de trupă weekend-ul trecut, iar alte trei își așteaptă rândul în februarie. Ultima perioadă a fost destul de ocupată pentru trupa clujeană, iar Cătălin Iliescu (chitară) ne confimă asta, ba chiar ne povestește câte puțin din experiența lor.

Keep wicked și scrollează mai jos pentru a citi cum au dat-o băieții cu circle pits, walls of death, stagedives și sing alongs la ultimele lor concerte din weekend-ul trecut, dar și să vezi unde mai poți să headbanguiești la viitoarele lor concerte. 🙂

Cătălin Iliescu FTW

foto: Tudor Vâșcan – Photographer

„Din păcate, turneul de promovare a EP-ului „II” se apropie de final dar, din fericire, băieții m-au luat în trupă la timp pentru a îmi oferi șansa de a cânta în aproape toată țara toamna și iarna această. Nu am mai avut oportunitatea de a cânta în Satu Mare sau Oradea până acum, deși trupa a mai fost de câteva ori în aceste orașe. Mi s-a povestit că mereu au fost concerte foarte reușite, așa că am așteptat cu mult entuziasm finalul de săptămâna care tocmai a trecut.

Îmi voi permite să vorbesc în numele lor și să zic că abia așteptăm să cântăm oriunde pentru a-i reîntâlni pe cei pe care i-am cunoscut la concertele precedente și, bineînțeles, pentru a cunoaște oameni noi. Acest aspect ne motivează să facem tot posibilul ca timpul pe care l-au investit în a veni la un concert în cadrul căruia cântăm și noi să fi meritat a fi investit atât pentru cei care deja ne cunosc, cât și pentru cei care tocmai descoperă cine suntem.”

FTW Cluj

foto: Marmo (MarmotA Photography)

Așteprările sunt lăsate deoparte, doar vibe-ul contează.

„Poate că nu avem niciodată niște așteptări anume din cauză că am devenit atât de adaptabili încât știm că va fi cu siguranță o seară excelentă atât pentru cei care aleg să ne vadă, cât și pentru noi. Mai degrabă suntem curioși ce așteptări are de regulă publicul de la noi pentru că nu am vrea să dezamăgim, ci să oferim cel puțin ceea ce se așteaptă să primească. Tot ce vrem să facem este un schimb de energie între noi și cei care ne oferă șansa de a cânta live și acea conexiune pe care încercam să o creăm să funcționeze în mod pozitiv pentru toți cei implicați.

Scopul e ca cei care au venit să plece mulțumiți că ne-au acordat șansa de a cânta în fața lor și noi vom pleca cu siguranță recunoscători tuturor celor care ne-au acceptat că o alternativă la alternativa deja oferită de alții.”

„Satu Mare și Oradea venim!” – ultimele două concerte s-au lăsat cu nebunie, așa, just for the wicked ones.

Putem spune că ambele concerte au fost foarte reușite din toate punctele de vedere. La Satu Mare publicul a fost absolut minunat și e greu de descris cuiva care să nu fi fost acolo cât de pasionați și entuziasmați sunt cei din acest oraș. NWHC fac o treabă excelentă în a susține această latură muzicală și au toată aprecierea noastră. Încă de la soundcheck, toți cei care au venit cântau și dansau, iar după ce am început să cântăm a fost o nebunie totală!

De la prima și până la ultima piesă au fost neobosiți și sincer la fel de fericiți ca și noi să fie acolo. Au fost unii dintre cei mai prietenoși și primitori oameni pe care i-am cunoscut și putem doar să sperăm că le-am oferit ceea ce își doreau.

Un aspect care ne-a surprins în mod plăcut a fost faptul că după concert au avut o petrecere cu muzică din toate subramurile rock-ului, unde au rămas majoritatea oamenilor, iar noi am dansat și cântat cu ei, lucru peste care rar am dat în ultimul timp. Pentru asta, proprietarul locației și cei din NWHC merită tot respectul.”

Iar când E-An-Na intră pe fir…

„La Oradea am fost primiți la fel de bine într-o locație chiar impresionantă, iar concertul alături de prietenii noștrii din E-An-Na a fost unul excelent, la fel ca întotdeauna. Am mai cântat de multe ori cu ei și această combinație aparent disonantă și surprinzătoare chiar funcționează și denotă cât de variate sunt preferintele celor care frecventează concertele în România.

Publicul a fost puțin mai timid sau rezervat la început, dar treptat a devenit tot implicat, receptiv și deschis la ceea ce le-am oferit și implicit ne-am simțit minunat. În ambele locații organizarea a fost ceea ce ne-am așteptat și ne-am dorit. Pentru asta vrem să le mulțumim celor care încă susțin și se ocupă de astfel de evenimente!”

FTW Oradea

foto: Tudor Vâșcan – Photographer

But the way of the wicked is like deep darkness...

Ar fi multe de zis, dar în final vrem să mulțumim oricui este dispus să ne ofere șansa de a ne vedea live și promitem să facem tot posibilul pentru ca întotdeauna întreaga experiență să fie una cel puțin „diferită” de ce s-a mai văzut.

Evident circle pits, walls of death, stagedives și sing alongs sunt ceea ce ne-am permite să cerem înapoi, dar nu insistăm doar ca toată lumea să se simtă bine și să ne bucurăm împreună de întregul concept de concert live. În niciun caz nu o să folosim tot felul de exprimări standard care sună frumos și nu înseamnă prea multe în profunzime, dar cu siguranță suntem impresionați și apreciem că încă mai există oameni care se adună împreună pentru a susține muzica „rock’” (un termen foarte generos și cuprinzător în care își poate găsi oricine o preferență de gen sau stil muzical)…pentru că asta încercăm și noi să facem.”

Acestea fiind spuse, dacă i-ai ratat până acum, dă-ți o palmă peste față și verifică-ți calendarul, căci trupa mai are programate încă trei concerte pentru perioada următoare, după cum urmează:

10 februarie @ Pub Rock, Câmpulung
11 februarie @ Club Piano, Târgu Jiu
18 februarie @ Club 13, Constanța

Iar pentru cei mai „rătăciți” dintre voi, EP-ul „II” a fost lansat luna octombrie 2016 și poate fi ascultat gratuit & cumpărat de pe pagina Bandcamp a trupei: https://weareforthewicked.bandcamp.com/album/ii

Stay wicked, imperfecților!

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*