10 videoclipuri ciudate și deranjante din scena rock/metal

2.048 vizualizări

Videoclipurile sunt ca niște filme, ca niște musical-uri mai scurte. Știm cu toții că muzicienii nu sunt doar compozitori buni, dar și niște scriitori și, uneori, scenariști de excepție. Ei sunt creatori de artă, cu alte cuvinte.

Nouă ne plac chestiile ciudate și nu știm ce părere aveți voi, dar noi credem că adevărata artă trebuie să fie cel puțin ciudată și să-ți trezească măcar un sentiment de confuzie sau un semn de întrebare. În plus, dacă devine și deranjantă în timp ce o privești, deja vorbim despre un alt grad de creație. Aici intră și multe dintre videoclipurile realizate de trupele metal pentru piesele lor.

Așa că am decis să facem un post cu videoclipuri muzicale ciudate și interesante (metal și non-metal) peste care am dat până acum, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că imaginația oamenilor este, într-adevăr, fără limite. „Dubios” este un cuvânt relativ, care poate însemna ceva diferit pentru fiecare dintre noi, așa că vă lăsăm pe voi să stabiliți ce este interesant și ce nu.

Meshuggah – Bleed

E atât de fascinant acest video că, dacă ai lua toate aceste scene și le-ai da un context, ar fi peste multe filme care se pretind a fi de groază. Meshuggah ar putea fi cu siguranță o sursă bună de inspirație pentru mulți regizori ai genului horror, fiind foarte originali și având un simț foarte dark când vine vorba despre creativitate.

Nocturnal Depression – Nostalgia

Nimic anormal aici, doar un tip care suferă de depresie și vrea să se sinucidă, în timp ce-l invocă pe Satana și se joacă cu un cuțit ascuțit. Poate dacă îi dă cineva o înghețată îl va face să se răzgândească.

Lordi – Hug You Hardcore

Cel mai recent videoclip Lordi. Iar asta deja spune multe. Acest video are, de fapt, o temă drăguță în spate, care te face să te uiți până la sfârșit. Toate personajele din poveste sunt psihopate, iar grotescul cu care este realizat este genial.

Marilyn Manson – Sweet Dreams (Are Made Of This)

Bineînțeles că Marilyn Manson nu avea cum să lipsească din această selecție. Nimic din ceea ce face el nu poate fi trecut cu vederea ca fiind ceva normal. Toată lumea știe deja acest videoclip, despre visele lui Manson. Ale voastre sunt asemănătoare cu ale lui?

Rammstein – Mein Teil

Același lucru se aplică și pentru Rammstein. Nimeni nu a văzut vreodată vreun videoclip sau concert Rammstein și a zis „Oh, ce drăguț!”. Primul lucru care îți vine în minte când te gândești la Rammstein este că sunt nebuni de legat. Și când spunem asta, le facem un compliment.

The Prodigy – Breathe

Nu neapărat rock, dar ceva care să placă la toată lumea. Creepy, nu? Când te uiți la videoclip, parcă te ia puțin cu amețeală. Dacă te uiți a treia oară, ești deja acel ”psychosomatic addict insane ” despre care vorbesc The Prodigy în piesă. Este destul de contagios să-l privești.

Tool – Parabol & Parabola

Tool au avut mereu un fel de ciudățenie briliantă, la fel cum sunt și această piesă și trupa, în general. Uitându-mă la acest filmuleț, mi-a zburat instant mintea la „Eraserhead” (unul dintre cele mai ciudate și mind-blowing filme ever ale lui David Lynch). Atât „Parabol & Parabola”, cât și „Eraserhead” te fac să îți pui aceeași întrebare: „Mi-a scăpat cumva ceva?”

Behemoth – Blow Your Trumpets Gabriel

Ce preferați, pe acesta de mai sus sau „Lucifer”? Sau toate? Există ceva mai demonic decât videoclipurile Behemoth? Nu pot să iau o decizie.

Cradle Of Filth – From the Cradle Of Enslave

Sinistru, erotic, sângeros, sadic, ba chiar dureros pe alocuri. Dacă sunteți sensibili la această combinație, mai bine nu vă uitați. Adică muzica este suficient de bună oricum pentru a nu fi nevoie să fie servită împreună cu varianta vizuală.

Die Antwoord – I Fink U Freeky

Ce tocmai am văzut? Aceeași reacție o să ai și dacă te uiți la asta. Chiar îți trebuie multă imaginație ca să produci un video de acest fel.

 

Și un mic bonus…

The Black Satans – The Satan Of Hell

Ca să încheiem într-o notă mai optimistă, am ales și un videoclip amuzant pe care l-am găsit în timp ce le căutam pe cele de mai sus. Trebuie să menționez că am râs încontinuu cât timp l-am urmărit. Mulțumim, The Black Satans!

 

Voi ce alte videoclipuri ciudate mai știți?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*