Albumul „Firepower” de la Judas Priest e pe prima pozitie in Billboard si Top 40 UK

Comunicat de presă

Dupa ce saptamana trecuta anuntam ca albumul „Firepower” de la Judas Priest e cel mai bine plasat album al formatiei in topul Billboard, fiind pe pozitia 5, in aceasta saptamana acesta a ajuns pe primul loc in US Top Hard Rock Albums Billboard. 

Cel de al 18 material al britanicilor este prezent in toate topurile de profil din lume, nu doar in Statele Unite sau Marea Britanie. Tot pe primul loc se afla in tari precum Suedia si Cehia, avand insa pozitii in Top 3 si in tari preum Austria, Canada, Finlanda, Germania, Ungaria, Portugalia sau Elvetia.

Judas Priest revin la Bucuresti pe 22 iulie la Romexpo in aer liber, in cadrul turneului care poarta numele albumului „Firepower”, pentru a prezenta o productie fantastica, total noua, publicului din Romania! Un melanj de rock, ecrane led, pe o scena gigant cu multi decibeli si aceeasi muzica heavy metal care ne incanta inca din anii 70, in cadrul unui eveniment marca METALHEAD!

Judas Priest este cu siguranta una dintre legendele scenei metal internationale. Cu peste 40 de ani de activitate, cu un Grammy castigat pentru ‘Best Metal Performance’ si cu ultimul material, ‘Redeemer of Souls’ pe prima pozitie in US Billboard Top 200, Judas Priest tine in continuare stindardul sus dupa cele 4 decenii de activitate.

Formata la inceputul anilor ’70 in Birmingham de catre K.K. Downing si Ian Hill, in ’74 li s-a alaturat Rob Halford si Glenn Tipton astfel cristalizandu-se nucleul trupei. Dupa cateva incercari discografice precum ‘Rocka Rolla’ si ‘Sad Wings of Destiny’, au urmat 4 albume care au transformat Judas Priest intr-o formatie etalon. Tot Judas a fost una dintre primele formatii care au popularizat hainele si accesoriile din piele in randul comunitatii metal. Anii ’80 aduc deja maturizarea formatiei cu albume precum ‘British Steel’, ‘Point of Entry’, ‘Screaming for Vengance’ si ‘Defenders of the Faith’. A doua jumatate a anilor ’80 i-a gasit pe Judas Priest abordand o latura mai melodica a hard rock-ului cu albume precum ‘Turbo’ si ‘Ram it Down’.

Totul a culminat cu ‘Painkiller’ in 1990, album considerat de multi specialisti dar si fani ca fiind cheia de bolta a discografiei britanicilor.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*